Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
HIRDETÉS

Hargita megye: öt helyen is felcsaptak a lángok egyetlen délután alatt

Székelyhon 2020. április 06., 21:14

Csak hétfőn délután öt különböző tűzesetről érkezett riasztás Hargita-megyeszerte: a lángok mind az öt esetben a száraz aljnövényzet borította területeken csaptak fel – tájékoztatott közleményben a Hargita megyei tűzoltóság.

Hargita megye: öt helyen is felcsaptak a lángok egyetlen délután alatt
galéria
Meg kellett óvni a tűztől a gazdaságot Balánbányán Fotó: Hargita megyei tűzoltóság

A hivatásos és önkéntes tűzoltók, kiegészülve a helyi hatóság embereivel, együttesen azon dolgoztak, hogy csökkentsék a károkat, illetve megakadályozzák, hogy a felerősödő szél miatt átterjedjenek a lángok a tüzes területekhez közeli házakra, gazdaságokra, erdős részekre.

Megyeszerte összesen közel húsz hektárnyi területet érintettek a hétfő délutáni tarlótüzek: Bélborban négy hektárt, Gyergyóditróban két és fél hektárt, Maroshévízen és a Csíkszentmihály községhez tartozó Lóvészen egy-egy hektárt, illetve Balánbányán tíz hektárt – részletezték a tűzoltósági közleményben.

A Hargita megyei tűzoltóságnál ugyanakkor arra hívják fel a polgárok figyelmét, hogy

a #maradjotthon jelszó nem azt jelenti, hogy foghatjuk magunkat, és gondatlanul felégethetjük a körülöttünk lévő területeket,

ugyanis az erre vonatkozó jogszabályokat a szükségállapot idején is be kell tartani. Nem beszélve arról, hogy járványhelyzetben mind a hivatásos tűzoltók, mind pedig az önkéntesek leterheltek.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
2 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat