Csíkszék
Udvarhelyszék
Marosszék
Gyergyószék
Háromszék

Ha buli kell, azt adnak, ha pihenés, akkor azt – csak jöjjenek a turisták

Simon Virág 2018. november 19., 17:58 utolsó módosítás: 2018. november 20., 08:03
HIRDETÉS

Korosztályonkénti kikapcsolódási és szórakozási lehetőségekkel, akár órákra, napokra lebontott túra- és pihenési ajánlatokkal szeretné Maros megyébe csalogatni a turistákat a Visit Maros Egyesület. A hétvégi bukaresti vásáron már megkezdték a megye népszerűsítését, év végéig pedig a honlapot is életre keltik, sőt telefonos applikáció is készül.

Az érintőképernyős informatikai terminált Szováta polgármestere, Fülöp László Zsolt is kipróbálta Fotó: Szováta.ro

Hologramos vetítővel csalták Bukarestben a látogatókat minél közelebb a Maros megyei turisztikai standhoz, ahol a Visit Maros Egyesület, valamint a szászrégeni, szovátai és segesvári turisztikai irodák mutatták be ajánlataikat. Amint Szőcs Levente lapunknak elmondta,

arra törekedtek, hogy Maros megyét a maga teljességében mutassák be, egységes arculattal, több turisztikai célállomást bemutatva.

„Tízezer szórólapot, nyomatott tájékoztató lapot osztottunk szét, több turisztikai cég képviselőjével egyeztettünk, és arra biztattuk a látogatókat, hogy próbálják ki a képernyőérintős információs terminált, amelyben térképek és adatok, történetek segítségével ismerhették meg az épített örökséget és a kulturális szépségeket, kirándulási lehetőségeket” – fogalmazott a Visit Maros vezetője.

A turisztikai egyesület online fejlesztésével megbízott Osváth Emese elmondta, hogy év végéig szeretnék elérhetővé tenni a Visit Maros honlapot, amelyen

korosztályokra lebontva ajánlanak kirándulási lehetőségeket.

Felismerve, hogy a fiatalok kalandokra és éjszakai szórakozásra vágynak, számukra ilyen jellegű ajánlatokat állítanak össze, míg a családosoknak és az idősebb korosztálynak pedig pihenésre és feltöltődésre alkalmas lehetőségeket ajánlanak.

Készül a telefonos applikáció is, amely lehetővé teszi, hogy a turisták telefonjuk segítségével találják meg a számukra legalkalmasabb helyet és szórakozást Maros megyében. „Azt szeretnénk, hogy ha valaki csak három órát tud Vásárhelyen vagy Segesváron tölteni, akkor azt használja ki, és keresse fel a legfontosabb látnivalókat. De többnapos programokat is ajánlunk, minden korosztály számára” – mondta Emese.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS