Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Gombászni indult, de már nem tért haza – holtan találtak az idős férfira az erdőben

Barabás Hajnal 2019. augusztus 09., 11:56 utolsó módosítás: 2019. augusztus 09., 13:19

Órákon át keresték – a viharos időjárás miatt megszakításokkal – a hegyimentők, tűzoltók, rendőrök és csendőrök Gyergyószentmiklós környékén azt a 76 éves férfit, akinek eltűnését felesége jelezte csütörtök este a 112-es segélyhívó számon. Az idős marosvásárhelyi, a közelmúltban Gyergyószentmiklósra költözött férfit péntek délelőtt holtan találták meg az erdőben, ahová gombászni indult.

Gombászni indult, de már nem tért haza – holtan találtak az idős férfira az erdőben
galéria
Képünk illusztráció Fotó: Szentegyházi hegyimentők

Incze Miklós, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője érdeklődésünkre elmondta, néhány hónapja költözött az idős házaspár Marosvásárhelyről Gyergyószentmiklósra, egy hétvégi házba. A férj csütörtökön 15 óra körül gombászni indult az 5-ös kilométerkőnél található sípályától a Gyilkos-tó felé vezető erdőrészbe. Mivel estére nem tért haza, a felesége 21 óra körül riasztotta a hatóságokat az egységes 112-es segélyhívó számon.

A bejelentést követően egy hegyimentőkből, rendőrökből , tűzoltókból és csendőrökből álló csapat a 76 éves férfi keresésére indult.

A keresést éjfél után meg kellett szakítaniuk a rossz látási viszonyok miatt. Reggel 6 órától folytatták a felkutatását, azonban a viharos időjárás miatt ismét le kellett állítaniuk az akciót. Reggel 9 órakor a keresőcsapatok újra elindultak, végül

11 óra előtt találtak rá az idős férfi holttestére a sípálya menedékházának közelében.

A helyettes szóvivőtől megtudtuk, az elsődleges vizsgálatok alapján

nem voltak erőszakra utaló nyomok az áldozat testén,

azonban a halál pontos okát a törvényszéki orvostani vizsgálatok után tudják majd megállapítani.  

Hallgassa online rádióinkat