Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Fáklyával igyekeznek elriasztani a medvét, amíg ki nem lőhetik

Széchely István 2019. május 15., 13:52

A minisztérium illetékeseinek szóbeli ígéretei ellenére nem kapott még kilövési engedélyt a Szentábrahámon garázdálkodó medvére a Hubertus Vadásztársaság. A fővadász elmondása szerint a nagyvad az áprilisi juhpusztítás óta nem okozott ugyan további károkat, de a pásztorok arra panaszkodnak, hogy szinte minden éjjel a székelykeresztúri halastavaknál található majorház közelében ólálkodik.

Fáklyával igyekeznek elriasztani a medvét, amíg ki nem lőhetik
galéria
Képünk illusztráció Fotó: Sándor Csilla

Noha az ortodox húsvét előtt azt az ígéretet kapták a környezetvédelmi minisztérium illetékesétől, hogy a szaktárca jóváhagyja a Szentábrahámon károkat okozó medvére vonatkozó kilövési kérést, a Hubertus Vadásztársaság ezt máig nem kapta meg.

Nagy ígéretek voltak, azt mondták, hogy kiadják, de egy ideje csend van

– foglalta össze a helyzetet érdeklődésünkre Fazakas Attila, a társaság fővadásza. Hozzáfűzte, korábban ilyen még nem történt, ez számára is érthetetlen, fogalma sincs, miért nem érkezett még meg a jóváhagyás.

{A}

A medve április első hetében tizennégy birkát ölt, illetve sebesített meg súlyosan egy Szentábrahám szélén álló portán. Azóta ugyan nem okozott hasonló kárt, de hetente átlagban legalább három éjszaka „rájár” a székelykeresztúri halastavak közelében található esztenára – mondta el a pásztorok panaszai alapján a vadásztársaság igazgatója.

Éjszaka órákat küszködnek vele, egyikük azt mondta, csak akkor megy el, amikor fáklyát gyújtanak és felé indulnak

– fogalmazott Fazakas Attila, aki még nem adta fel a reményt, hogy végül mégiscsak megkapják a kilövési engedélyt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS