Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
HIRDETÉS

Érik Makkai leváltása

Szucher Ervin 2019. szeptember 26., 19:08 utolsó módosítás: 2019. szeptember 26., 19:09

Marosvásárhelyen a Szabad Emberek Pártja (POL) után az RMDSZ is „bejelentkezett” saját alpolgármestere, Makkai Gergely leváltására. A frakcióülésen született döntést az érintetten kívül mindenki elfogadta.

Érik Makkai leváltása
galéria
Makkai Gergely • Fotó: Haáz Vince

Nem támogatta a POL Makkai Gergely alpolgármester leváltását célzó kezdeményezését az RMDSZ marosvásárhelyi szervezete, inkább önálló határozattervezetet iktatott csütörtökön a városházán.

A POL tanácsosai egy nappal korábban arra kérték az RMDSZ-frakció néhány tagját, hogy írják alá a vegyes párt kezdeményezését, viszont utóbbiak a pártfegyelemre hivatkozva elutasították azt. A lépéskényszerbe hozott RMDSZ szerda esti frakcióülésén viszont meghozta a döntést, miszerint egyetért az alpolgármester menesztésével, de Makkai leváltását maga kezdeményezi.

„Szerintem úgy természetes, etikus és elegáns, hogy minden párt a maga emberét javasolja tisztségbe, illetve szükség esetén hívja vissza” – magyarázta Kovács Levente, az RMDSZ Maros megyei szervezetének marosvásárhelyi ügyekért felelős ügyvezető elnöke.

Senkit nem tudunk támogatni, aki Dorin Floreával paktál, és ily módon városunk és a marosvásárhelyi emberek ellen dolgozik

– jegyzik meg a Maros megyei RDMSZ részéről, hozzátéve, hogy a továbbiakban ellenzéki politizálást kívánnak folytatni Marosvásárhelyen, hisz elsődleges céljuk a várost „megszabadítani Dorin Florea uralma alól”.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat