HIRDETÉS

Ennyi pénzt kapnak a gyergyószéki sportegyesületek a megyei önkormányzattól

Gergely Imre 2017. június 19., 18:30 utolsó módosítás: 2017. június 19., 18:33
HIRDETÉS

Összesen 123 780 lejt kaptak a gyergyószéki sportegyesületek Hargita Megye Tanácsától idén pályázati úton. Jelentősen növekedett a gyergyószentmiklósi jégkorong – a Progym és az utánpótlásnevelést felkaroló Lendület – támogatása is a tavalyhoz képest.

A Progym is kapott támogatást Hargita Megye Tanácsától, de ez nem elég Fotó: Barabás Ákos

Jut még kézilabdára, terepmotorozásra, fogathajtásra, labdarúgásra is.

A jégkorong a növekedés eredményeként a tavalyi megyei támogatás háromszorosát kapja, a térség pedig összességében a múlt évi összeg kétszeresében részesül

HIRDETÉS

– közölte Barti Tihamér, a megyei önkormányzat alelnöke hétfőn, a támogatási szerződések aláírásakor.

Míg 2016-ban 12 gyergyószéki pályázó 66 410 lejt kapott, most 16 sikeres pályázó 123 780 lejben részesült.

41 880 lejt kapott összesen a Progym három pályázatára, amelynek egy részét felszerelésvásárlásra költhetik, a többi pedig a romániai bajnokságban és a Románia Kupán való részvételt segíti. Amint Kopacz Zoltán klubelnök közölte,

a piros-fehérek jövő szezonjához szükséges költségvetés igencsak hiányos, még akkor is, ha komoly segítségnek számítanak a most nyert pályázati összegek.

Azon dolgoznak, hogy új támogatókat találjanak a csapat mellé.

Farkas Csaba edző működteti a Lendület SK-t, amely az utánpótláscsapatok tevékenységéhez járul hozzá. Elmondta, a legkisebb kishokisok, a korisulisok helyzetét könnyíti meg a felszerelésre nyert összeg, amiből korcsolyákat fognak vásárolni. Fontos ez, mert a tavalyi szezonban

a korcsolyaoktatásban résztvevő 100 gyermek közül csak 25 maradhatott a jégen, mert ennyinek sikerült felszerelést biztosítani

Emellett a Smushkin orosz hokiiskola oktatófilmjeinek beszerzésére költhetnek, valamint az U12-es és U14-es csapat felkészülésére is, a magyar bajnokságban való részvételhez. Minderre összesen 21 200 lejt nyert a Lendület.

A Gyergyói Jövő labdarúgóklub 7200 lejt kapott egy augusztusi, gyilkostói edzőtábor megszervezésére és felszerelésvásárlásra.

A ditrói Ditriders 4500 lejes támogatásban részesült, ami a hazai és magyarországi enduro terepmotor bajnokságban való részvételükhöz járul hozzá. A csomafalvi Délhegy labdarúgói és az asztalitenisz szakosztály összesen 8000 lejt költhet felszerelésjavításra.
A szárhegyi Bástya és két szakosztálya összesen 16 ezer lejes támogatást kapott. A lány kézilabdacsapat ennek köszönhetően tud részt venni a junior III-as korosztályú országos bajnokságban, a terepmotorosok pedig országos és balkán-bajnoki futam megszervezését vállalhatják fel.
A Remetei Kereszthegy a jelek szerint nagy célokat tűzött ki maga elé. A helyi teremfocicsapat készül, hogy részt vegyen az országos második osztályú teremfocibajnokságban. Ehhez kapott 9000 lejes megyei hozzájárulást. A Ditrói Old Boys 6000 lejből szervezhet küzdősport tábort, míg az alfalvi Pál Attila és a Hipogriff a fogathajtó sport fejlesztésére költhet 10 ezer lejt.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS