Csíkszék
Udvarhelyszék
Marosszék
Gyergyószék
Háromszék

Első nagyszínpadi bemutatójára készül a Csíki Játékszín

Barabás Hajnal 2018. október 03., 12:26 utolsó módosítás: 2018. október 03., 13:30
HIRDETÉS

A Csíki Játékszín az évad első nagyszínpadi bemutatóját tartja október 5-én, pénteken 19 órától. A társulat A főnök meg én meg a főnök című, Carlo Goldoni és Hamvai Kornél vígjátékát mutatja be, amelyet elsőként a Bánk bán bérletes nézők láthatnak.

Fotó: Gecse Noémi

A fennmaradó helyekre jegyek is válthatók online a bilete.ro oldalon, vagy személyesen a Csíki Mozi jegypénztárában munkanapokon 9-11 óra és 15-17 óra között.

„Az ízig-vérig olasz történetben Truffaldinót, aki éppen pizzafutárnak csapott fel, az első kiszállítás a tarantói maffia rettegett főnöknőjéhez viszi – és a kapuban karambolozik a közeli város maffiájának rettegett és halottnak hitt főnökével. Eljegyzések, álruhák, félresiklott leszámolások, egymást nem találó szerelmesek. És Truffaldino, aki eszeveszetten rohan fel-alá, hogy hirtelen támadt két főnöke összes kívánságát teljesítse. Amitől mindenki csak egyre nagyobb bajba kerül…Carlo Goldoni 1746-ban írta meg a Két úr szolgája című művét, amellyel egy új műfajt teremtett, a polgári vígjáték műfaját. Hamvai Kornél átdolgozásában a fő cselekmény megmaradt, de a történet a mába helyeződik” – áll a Csíki Játékszín ajánlójában.

Az előadást október 10-én, 11-én, 19-én, valamint 31-én is meg lehet tekinteni 19 órától, ugyanakkor novemberben és decemberben is lesznek bérletes előadások. További részletek a csikijatekszin.ro oldalon.

Szigorúbb házirend
A Csíki Játékszín a nemsokára kezdődő évadát a házirend szigorúbb betartatásával kezdené, ezek közül az egyik legfontosabb, hogy az előadásokra késve érkező vendégeket csak a szünetben engedhetik be. Ugyanakkor továbbra is érvényben marad többek között az a szabályuk, hogy az előadások alatt a mobiltelefon és más, az előadást zavaró eszköz használata nem megengedett, és tilos a kép- vagy hangrögzítés is. „Ugyanakkor az előadásokat nem látogathatja a súlyos alkoholos vagy kábítószeres befolyásoltság alatt álló személy, még érvényes belépőjeggyel sem, illetve azon személy sem, aki botrányos, illemsértő vagy jogszabályba ütköző módon viselkedik, vagy (például súlyosan ápolatlan külsejével) a többi résztvevő terhére van, illetve aki belépésre jogosító jegyet nem váltott” – áll a társulat házirendjében. Szintén szerepel még benne, hogy a nézőtéri személyzet távozásra szólíthatja fel azt a nézőt, aki beszélgetéssel vagy hangos viselkedéssel zavarja az előadást vagy annak élvezetét. A házirendi szabályzat teljes egészében elérhető a Csíki Játékszínnél.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS