Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Eldőlt, kik vásárolhatnak kedvezményesen tűzifát Gyergyószentmiklóson

Pethő Melánia 2018. október 04., 14:35 utolsó módosítás: 2018. október 04., 14:37
HIRDETÉS

Megtörtént az igénylések elbírálása, elkészült a jogosultak listája a gyergyószentmiklósi önkormányzat által áruba bocsájtott tűzifára. A fenyő tüzelő köbméterét 170 lejért lehet megvásárolni – adja hírül közleményben a városháza sajtóosztálya. Az igénylők a polgármesteri hivatal ügyfélfogadójában kifüggesztett listán tanulmányozhatják, hogy kérésük milyen elbírálást kapott.

A fatelepen méterbe vágva a fa. A hasogatás, elszállítás a vásárló dolga • Fotó: Gergely Imre

Saját tulajdonú erdőkből kitermelt tűzifát bocsát értékesítésre a gyergyószentmiklósi önkormányzat a város lakói körében. Az idén létesített fatelep működtetésével az a cél, hogy elsősorban a rászoruló helyi lakosokon segítsenek, többek között az egyedül élő időseken, a családban sérült személyt gondozókon, a kisnyugdíjasokon, akiknek nagy erőfeszítésbe kerül a téli tüzelő beszerzése.

A fatelep működtetésére szabályzatot fogadott el a helyi képviselő-testület, amelyben rögzítve van többek között, hogy

minden jogosult legtöbb öt köbméter tűzifát vásárolhat.

A jogosultság megállapítása pontozási rendszert dolgoztak ki.

A város erdeiből kitermelt fából csak a tűzifának minősülőt értékesítik ebben a fázisban. Jelenleg 122,63 köbméternyi a rendelkezésre álló készlet. Ez a mennyiség semmiképp sem elegendő az ötvenkilenc kérelmező kiszolgálására.

Azok a személyek akik 9, 8 vagy 7 pontot kaptak kérelmük elbírálásakor, megvásárolhatják az öt köbméter tűzifát

– áll a közleményben, ami továbbá arra is kitér, hogy ha a megvásárolható maximum mennyiségnél kevesebbet vesznek a lista elején állók, és emiatt marad meg fa a telephelyen, a 6 pontot elért igénylők is vásárolhatnak tüzelőt. A köbméterenkénti árat 170 lejben határozta meg az önkormányzat.

A rakodás, elszállítás a vásárló feladata

A vásárlásra jogosult igénylők legkésőbb október 12-ig kell kifizessék a fa árát a városháza Fürdő utcai adóhivatalában. Ha ez megtörtént, az önkormányzat gazdaságának udvaráról szállíthatják el a tüzelőt, hétköznaponként 8 és 15 óra között. Az átvételhez fel kell mutatni a személyazonossági igazolványt és a kifizetést igazoló nyugtát.

HIRDETÉS

A rakodásról és az elszállításról a vásárlóknak kell gondoskodniuk. Ehhez figyelembe kell venni, hogy a fa méterbe vágva vihető el, nincs felhasogatva. A rakodásnál számítani kell arra, hogy vannak nehéz darabok, amelyek megemeléséhez nem elégséges egy ember – hívják fel a figyelmet a közleményben. Tudatják továbbá, hogy

azok a személyek, akik nem fizetik ki és nem szállítják el a nekik megítélt fát október 12-ig, elvesztik jogosultságukat,

és a pontozásnál kialakult sorrend értelmében újraalakul a lista. Azokat, akik így válnak vásárlásra jogosultakká, telefonon fogják értesíteni az önkormányzat munkatársai. Bővebb tájékoztatással a városháza illetékes munkatársa, Mezei Szabolcs szolgál az érintetteknek. Hívható a 0735–529737-es telefonszámon.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS