HIRDETÉS

Decembertől csak Sepsiszentgyörgyön sofőrvizsgázhatnak a háromszékiek

Bíró Blanka 2017. november 14., 23:48
HIRDETÉS

Kovászna megyében decembertől csak Sepsiszentgyörgyön lehet letenni a jogosítvány megszerzéséhez szükséges gyakorlati vizsgát, a gépjármű-bejegyzési hivatal ugyanis megállapította, hogy a kisvárosokban ez jóval egyszerűbb, így nem jelent valódi kihívást a sofőröknek.

Kisvárosban könnyebben megy? Ez a lehetőség nem lesz többé adott Kovászna megyében. Illusztráció

A prefektúra – amelynek hatáskörébe tartozik a hivatal – keddi közleményében jelezte: azzal a jelenséggel szembesültek, hogy a háromszékiek tömegesen választották a kisebb városokat a gyakorlati vizsga helyszínéül. Rájöttek, hogy

a megmérettetés nehézségi szintje a különböző településeken nem egységes, a kisvárosokban sokkal könnyebb, hiszen nem olyan nagy a forgalom, illetve kevésbé bonyolult a forgalmi rend, így ott azok is megszerezhetik a jogosítványt, akik nem annyira felkészültek, ez pedig előbb- utóbb a közlekedés biztonságát is veszélyezteti.

HIRDETÉS

Másrészt azt is mérlegelték, hogy a vizsgabiztosoknak amúgy is Sepsiszentgyörgyről kell elutazniuk a megye más városaiba vizsgáztatni, az utazás pedig további időtöltést jelent, így kevesebb jelentkező gyakorlati tudását tudják a munkaidejük alatt felmérni. Ez azzal is jár, hogy többet kell várni a megmérettetés beütemezésére.

A prefektúra azzal érvel, hogy a közutak biztonságát és a szolgáltatásaik minőségét is javítják, ha csak Sepsiszentgyörgyön szerveznek gyakorlati sofőrvizsgát. Így

december elseje után már csak a megyeszékhelyen lehet vizsgázni, azoknak pedig, akiknek már van időpontjuk valamelyik kisvárosban, a megadott időpontban jelentkezhetnek, csak a helyszín módosul, a próbavezetés Sepsiszentgyörgyön lesz.

A háromszéki gépjármű-bejegyzési hivatal egyébként évek óta munkaerőhiánnyal küzd elsősorban azért, mert korábban több alkalmazott ellen korrupció miatt indult bűnvádi eljárás, ennek lezárásáig pedig nem léphettek közvetlen kapcsolatba az ügyfelekkel.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS