HIRDETÉS

Ünnepre készülnek

Kömény Kamilla 2013. november 06., 19:13 utolsó módosítás: 2013. november 06., 19:22

Szent Márton napja előtt búcsús előkészület segíti a hívek lelki ráhangolódását az ünnepre Csíkszentmártonban. A háromnapos előadássorozatot követően vasárnap az ünnepi szentmise keretében Tamás József segédpüspök a felújított templomot is megáldja.

A falunapoktól függetlenül tartják meg Szent Márton napját november 10-én Csíkszentmártonban, amelyet háromnapos ünnepi programsorozat előz meg. „Két éven keresztül szépítgettük a templomunkat kívül-belül, ezért úgy gondoltuk, hogy a búcsú előtt legalább három napig szépítgessük a lelkünket is” – fogalmazta meg a rendezvény célját Vakaria Béla, a helyi plébános.

Csütörtökön fél öttől a hívek meghallgathatják Simon Kinga Katalin pszichológus A hit, mint erőforrás a keresztény családban  című előadását. Azt követően a hat órától kezdődő szentmisét Simó Gáspár tanár-spirituális mutatja be. Pénteken Sánta Pál lemhényi plébános tartja a délután öt órától kezdődő, lelki megújulásról szóló előadást, és celebrálja a hat órától kezdődő szentmisét. Szombaton délelőtt 10 órától Nóda Mózes egyetemi előadótanár A templom, mint a liturgia színhelye című előadását mutatja be. Délután hat órától szentmisén, valamint Szent Márton tiszteletére lámpás körmeneten vehetnek részt az ünneplők – foglalta össze a plébános. Hozzátette, vasárnap fél egytől, az ünnepi szertartás keretében Tamás József segédpüspök megáldja a felújított templomot.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS