HIRDETÉS

Hódít az intelligens gyurma a gyerekek körében

Péter Beáta 2017. január 06., 13:15

A televíziós reklámokban látott játékokat kérik leginkább a gyerekek, ezeket vásárolták ugyanis a leggyakrabban a szülők az utóbbi időben – derült ki, amikor felkerestünk néhány csíkszeredai játékforgalmazót.

Annyi játék található manapság egy-egy gyerekszobában, amennyi régebb egy „falu gyermekének” nem volt. Se szeri, se száma manapság a kereskedelemben kapható játékoknak, csupán a pénztárcánk és a gyerekszoba mérete szabhat határt, valamint a szülő elhatározása, hogy mennyi játékot vásárol a gyerekének. „A nyolcéves lányunk általában legót kér, vagy olyan játékot, amelyet a tévéreklámokban látott. A fiúk – 15 és 16 évesek – az interneten látják a menő játékokat. Most már többnyire számítógépes játékokat kérnek” – osztotta meg velünk Szél István háromgyermekes édesapa.

Mindenki talál magának megfelelőt korcsoportonként, de általános jelenség, hogy többnyire a tévéreklámokban látott játékokat keresik a szülők – mutatott rá Szakács Adél, a Játékfutár webáruház tulajdonosa. „A gyerek sokszor nem is tudja, hogy mi az, de olyan élvezetes reklámokat készítenek, hogy rögtön azt kéri. Van olyan is, amit kibont a gyerek, és körülbelül kétszer játszik vele, de vannak hasznosak is. Mi rengeteg társasjátékot adtunk el a mostani szezonban, olyant, ami „tévéreklámos” volt. A beszélő, pisilő babákat keresték, olyanokat, amelyek minél többet „tudnak”, ugyanígy az ugató, nyávogó, járkáló játékkutyákat és -macskákat. A fiúknak készségfejlesztő, összerakható, mágneses, csavarozós, bütykölős játékokat vásároltak. Sok olyan játékot is rendeltek, amelyek távirányítóval működtek, számukra is a lézerkardtól kezdve nagyon széles a skála.”

A mesefigurákkal díszített játékok iránt is nagy a kereslet, ebben az esetben befolyásolja a játékválasztást az is, hogy épp milyen új rajzfilm a sláger. A már klasszikusnak számító legót is sokan vásárolják, valamint a néhány éve megjelent intelligens gyurmát.

Az intelligens gyurma és a reklámokban látott játékok népszerűségét erősítette meg Péter Ildikó is, a Játéksarok bolt elárusítója. „A szülők inkább fejleszteni szeretnék a gyerekeket. Építőjátékot, legót, a téli időszakban főleg társasjátékot, kézügyesség fejlesztő játékokat vásároltak. A gyerekek pedig olyan játékokat szeretnének, amilyent a tévében vagy az osztálytársaknál, barátoknál láttak. Ismerik az új rajzfilmeket, keresik konkrétan egyik-másik rajzfilmfigurás játékot. Az intelligens gyurmából pedig rengeteget eladtunk.” Hozzátette, az utóbbi időben a Barbie-babákból kevesebb fogyott, mint korábban, de a kisautók és a plüssállatok iránt mindig van kereslet.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS