HIRDETÉS

Folytatódik a gyűjtés Gyenge Hunor javára

R. Kiss Edit 2013. május 16., 13:05 utolsó módosítás: 2013. május 16., 13:50

Közel ötezer lej gyűlt össze már a csíkdánfalvi Gyenge Hunor számára. A csontokat érintő fejlődési rendellenességgel világra jött kisfiú javára tovább zajlik a gyűjtés, a csíksomlyói pünkösdi búcsú helyszínén is adakozhatnak a segíteni kívánók.

Fotó: Kristó Róbert

Nagyon szépen köszönik mindenkinek, aki már segített rajtuk – mondta Gyenge Noémi, a tíz hónapos, csíkdánfalvi Gyenge Hunor édesanyja. Hunor javára május hetedikén kezdődött gyűjtés, és az azóta eltelt időszakban 4794 lej gyűlt össze. A pénz többségét a családhoz vitték be Csíkdánfalván, de utaltak a megadott bankszámlára, és a szerkesztőségbe is többen hoztak be pénzt. Gyenge Noémi közölte, nemcsak lejben kaptak adományt, harmincezer forintot és száz eurót is kaptak Hunor műtétjére.

Amint arról beszámoltunk, Gyenge Hunor a csontokat érintő fejlődési rendellenességgel született, alkarjaiból hiányzik az orsócsont, deformációt észleltek a csípőjében, az egyik csípőfejnél és a bokacsontjai is rossz helyen vannak. Annak érdekében, hogy a kisfiú lábra állhasson és később is használni tudja a kezeit, több műtét elvégzésére van szükség. A csípőműtét a legsürgősebb, ezt valószínű, hogy már ebben a hónapban elvégzik Pécsen, ezt pedig a nyáron a két bokacsont helyretétele követheti. A kisfiú kezeit már Budapesten műtenék, egy későbbi időpontban. A család nem tudja még pontosan, hogy mennyibe kerülnek a műtétek, de a becslések szerint mintegy kétmillió forintot kell majd fizessenek az első beavatkozásokra.

A segíteni akarók továbbra is bevihetik a felajánlott összeget a család csíkdánfalvi otthonába, a 664-es szám alá vagy pedig a Csíki hírlap szerkesztőségébe. Banki átutalással is lehet adakozni, a Román Fejlesztési Bank csíkszeredai kirendeltségénél Gyenge Noémi nevére nyitott számlára fogadják az adományokat. Számlaszám: RO98BRDE210SV35249312100. Swift kód: BRDEROBUXXX.  

A Csíki Anyák Egyesülete is gyűjtést kezdeményezett Gyenge Hunor javára és azzal is támogatják a kisfiút, hogy a pünkösdi búcsú alkalmával, a csíksomlyói kegytemplom kertjében az édesanyák és gyerekek számára felállított sátornál egy gyűjtődobozt helyeznek el. A templomkertben szombat délelőtt tíz órától lehet az egyesület sátrát felkeresni és adományokat elhelyezni.

Aláírásokat gyűjt a CsAkEgy

A csíksomlyói pünkösdi búcsú alkalmával a kegytemplom kertjében felállítandó sátránál folytatja a már korábban elkezdett aláírásgyűjtést a Csíki Anyák Egyesülete (CsAkEgy) Az egy közülünk elnevezésű európai polgári kezdeményezés keretében. Ennek célja a fogantatással kezdődő emberi élet elismerése uniós szinten, ennek következtében pedig minden olyan tevékenység finanszírozásának megszüntetése, amelyben emberi embriókat használnak fel.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS