Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Bírságoltak, figyelmeztettek, büntettek az ünnepek alatt a háromszéki élelmiszer-biztonsági ellenőrök

Bíró Blanka 2019. január 10., 21:19
HIRDETÉS

Egyebek mellett élelmiszerpróbák vételének elmulasztása, fertőtlenítőszerek hiánya és megrongálódott csomagolóanyagok miatt bírságolt a Kovászna Megyei Élelmiszer-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság az elmúlt időszakban.

Tej- és húsfeldolgozókat is felkerestek a szakemberek. Képünk illusztráció Fotó: 123RF

Sikó Barabási Sándor főállatorvos arról tájékoztatott, hogy

a téli ünnepek alatt a Kovászna Megyei Élelmiszer-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság 230 egységet ellenőrzött,

többek között élelmiszerboltokat, raktár-áruházakat, vendéglőket, lerakatokat, hús- és tejfeldolgozókat, cukrászlaboratóriumokat, pékségeket, vásárokat és piacokat. Az ellenőrök elsősorban a higiéniát, az alapanyagok eredetét és lekövethetőségét, a tárolási körülményeket, a címkézésre vonatkozó előírások, és a szavatossági idő betartását vizsgálták.

Az akció során 18 bírságot róttak ki, kilenc figyelmeztetést és ugyanannyi pénzbüntetést összesen 14 200 lej értékben, továbbá elkoboztak 20 kilogramm húst és húskészítményt.

A főállatorvos a leggyakrabban tapasztalt hiányosságok között sorolta az előírásoknak nem megfelelő címkézést, az élelmiszerpróbák vételének elmulasztását, az egyszer használatos tartályok újrafelhasználását, az egészségügyi könyvek hiányát, a megrongálódott falakat és padlót, a fertőtlenítőszerek hiányát, sérült csomagolóanyagokat, és hogy az árut nem az előírásoknak megfelelően tárolták.

Ebben az időszakban három közúti ellenőrzést is szerveztek, 30 gépjárművet állítottak meg, és vizsgáltak át, három esetben hatósági figyelmeztetésben részesítették a gépjárművezetőt – tette hozzá Sikó Barabási Sándor.

HIRDETÉS

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS