Csíkszék
Udvarhelyszék
Marosszék
Gyergyószék
Háromszék

Befejezhetik a közel 28 éve húzódó építkezést a baróti iskolánál

Bíró Blanka 2018. október 09., 17:38 utolsó módosítás: 2018. október 09., 17:39
HIRDETÉS

Újra pályázik a baróti önkormányzat, hogy befejezze a Baróti Szabó Dávid Szakközépiskolában a már közel három évtizede megkezdett építkezést.

Amennyiben meglesz a pénz, folytatódhat az építkezés. Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

Lázár-Kiss Barna, Barót polgármestere lapunknak elmondta, az Országos Helyi Fejlesztési Program (PNDL) keretében hívnak le tízmillió lejt azért, hogy

az évtizedek óta megkezdett építkezés egy részét fejezzék be, és a sportpályát is felújítanák.

A polgármester abban bízik, hogy decemberben elbírálják a pályázatot, megkapják az igényelt összeget, és akkor néhány év múlva végre egy helyen lehet működtetni az iskolát. Egyébként már van egy nyertes pályázatuk:

a 15 millió lejes támogatásra aláírták a finanszírozási szerződést a fejlesztési minisztériummal, abból a pénzből egy másik épületrész építését fejeznék be, 24 új osztálytermet kialakítva.

Lázár-Kiss Barna hangsúlyozta, ez esetben is ki kell még írni a versenytárgyalást a kivitelezésre, a folyamatnak sok buktatója lehet, ezért óvatos azzal kapcsolatban, hogy mikor tehetnek pontot az építkezés végére.

Háromszéken a legrégebben elkezdett beruházás a baróti iskolai épületegyüttes máig be nem fejezett építése.

A középiskolai osztályoknak és bentlakásnak otthont nyújtó létesítményt 1990-ben kezdték építeni, aztán forráshiány miatt leálltak, a beruházás mintegy 30 százalékban valósult meg.

A polgármester elmondta, a tervek módosultak, most próbálnak költséghatékony, és a tanintézet működése szempontjából előnyös megoldásokat találni, így tantermek, műhelyek, és sportpálya készül.

Az erdővidéki önkormányzatnak érdeke, hogy a közel harminc éve épülő iskola végre tető alá kerüljön, hiszen a tanintézet jelenleg több épületben működik, ezek egy részéért bért fizetnek. 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS