Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

 

Barátok, de versenyeztek – váltófutásban és rönkcipelésben

Molnár Melinda 2019. január 20., 11:11
HIRDETÉS

A váltófutásnál még érezhető volt a győzni akarás, ám a rönkcipelés az együttműködésről szólt. Olyan megmérettetést láttunk a hétvégén Oklándon, amely minden pillanatában a megajándékozottságról és esélyegyenlőségről tett tanúságot.

Emlékezetes marad a találkozásokkal, együttléttel megpecsételt sportnap Fotó: Barabás Ákos

Az oklándi Comité Egyesület meghívására egymás után érkeztek a baráti vendégcsoportok a helyi elhelyező központ udvarára. Hegyeshalom és Eger mellett Oltszemről, Csíkszeredából, Székelykeresztúrról sereglettek össze a gyermekek és felnőtt kísérőik a hagyományosnak számító Fuss velünk! című sportrendezvényre, hogy váltófutásban és rönkcipelésben bizonyítsák rátermettségüket.

HIRDETÉS

Fotó: Barabás Ákos

Féltucatnyi éve annak, hogy az egri Szent Imre Katolikus Általános Iskoláért és Tanulóiért Alapítvány szinte napi kapcsolatban van az oklándi elhelyező központtal – tudtuk meg Márkus János Andrástól, a kuratórium elnökétől. Ezúttal is elhozták azokat az ajándékokat, amelyeket a katolikus tanintézet diákjai, a szülők és a céljaikat támogató Heves megyeiek ajánlottak fel az oklándi elhelyező központ gyermekeinek. Az alapítvány képviseletében tizennégy felnőtt érkezett, és a sporthétvége eseményeibe is bekapcsolódtak. Valkó Viktor iskolaigazgató csapata a Sánták nevet viselte a váltófutásban.

Személyes példájukkal és derűjükkel lelkesítették a gyermekeket.

A verseny főszervezője és támogatója, Baranyai József a hegyeshalmi HSC 1931 képviseletében 15–16 évesekből álló futókkal együtt ment Oklándra. Az ők ajándékaik voltak a nyerteseknek szánt díjak, trófeák, érmek és a résztvevők jutalma. 

Fotó: Barabás Ákos

Az oklándi gyermekek barátaiként vett részt a vetélkedőn az előző vándorkupa győztese, az oltszemi elhelyező központ csapata. A tizenegy négy-négyfős csapat közül kitartásukkal kiemelkedtek a székelykeresztúri Súlyosan Fogyatékos Gyermekek Elhelyező Központjának képviselői – különdíjként aranyéremben részesültek. Versenybe szállt továbbá a csíkszeredai Szociális Szolgáltatási Központ csapata, illetve a helybéli Kelemen Imre Általános Iskola valamint az elhelyező központ három-három csapattal. A legkisebb szaladó nyolcéves, a legnagyobb tizenhat éves volt.

Fotó: Barabás Ákos

A múlt heti nagy havazás miatt a pálya kijelölésénél nem volt könnyű dolguk a szervezőknek: figyelniük kellett arra, hogy se csúszós, se hószőnyeges ne legyen a terep. Sikerült nekik, így

a templom melletti startszalagtól a mezőn átvezető a 2,5 kilométernyi táv könnyűnek bizonyult.

Gyönyörű tájon zajlott a váltófutás, amelyet a hegyeshalmi csapat nyert meg. Meleg teával, zsíros kenyérrel jutalmazták az érdeklődőket.

Fotó: Barabás Ákos

A rönkcipelésnél egyetlen szabály érvényesült: egyszerre kellett a célba érkezniük a csapattagoknak. A helyszínen megtartott eredményhirdetés után a korosztályos lány- és fiúcsapatok az emléklapok és oklevelek mellett trófeákat és édességajándékokat vehettek át. A vándorkupát szombattól egy éven át a Kelemen Imre Általános Iskola nyertesei birtokolják. Közös ebéddel zárták a sportnapot a vendéggyermekek. A magyarországi vendégektől pedig vasárnap vettek búcsút a helybéliek.

Fotó: Barabás Ákos

Fotó: Barabás Ákos

Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS