Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Autópálya: helyükre kerülnek a betoncölöpök, majd elkészülhet a felüljáró

Simon Virág 2019. február 25., 11:42
HIRDETÉS

Kijelölték azoknak a betoncölöpöknek a helyét, amelyek az A3-as autópálya radnóti letérőjéhez tervezett felüljárót fogják tartani.

Fotó: Alexandru Duma/Pro Infrastruktúra Egyesület

A Pro Infrastruktúra Egyesület tájékoztatása szerint az Astadi kijelölte a felüljáró pontos helyét és már nekifogott az alap elkészítéshez. Az egyesület szakemberei szerint

nagyon fontos ez a felüljáró elkészítése és átadása, hiszen jelenleg az alig pár kilométernyi Nyárádtő-Radnót autópálya-szakasz radnóti felén vasútvonal és sorompó van.

A vasútvonalon elég sok személy- és teherszállító szerelvény közlekedik, s amíg ezek  elhaladnak addig a sorompót leengedik, így a  Nyárádtő felől érkezők a pályán „ragadnak", ott kell várakozniuk.

Ez a megoldás viszont balesetveszélyes.

A felüljáró megépítése és átadása megszüntetné ezt az állapotot, gördülékenyebbé tenné a radnóti lehajtó használatát.

HIRDETÉS

Az Pro Infrastruktúra Egyesület kérte a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaságot (CNAIR) és az állami intézményeket, hogy sürgessék meg a területek kisajátítására indított eljárásokat, hogy az építtető a legrövidebb időn belül tudja elkészíteni a felüljárót, ne ütközzön bürokratikus akadályokba. Az egyesület szakembereinek értékelése szerint a legoptimistább becslések szerint is a radnóti felüljáró csak idén őszre lesz meg.

HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS