Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Augusztus helyett idén júniusban lesz a marosvásárhelyiek világtalálkozója

Szász Cs. Emese 2018. március 28., 19:24
HIRDETÉS

Immár öt éve, hogy mindig az augusztus végi Vásárhelyi Forgatag részeként szervezték meg a marosvásárhelyiek világtalálkozóját, idén azonban újdonságként két hónappal korábbra „költözik” a rendezvény.

Archív Fotó: Boda L. Gergely

Kirsch Attila, a találkozó programfelelőse elmondta, szó sincs arról, hogy szakítanának a Forgataggal, továbbra is nagyon jó kapcsolatuk van a Marosvásárhelyért Egyesülettel, inkább csak a Forgatag előszeleként szeretnének tevékenykedni picit.

Az elmúlt öt év során úgy tapasztaltuk, hogy a Vásárhelyi Forgatag és a világtalálkozó is úgy kinőtte magát, hogy érdemes külön időpontban szervezni. Így jobban el tudnak mélyülni a résztvevők a marosvásárhelyiség megélésében

– mondja Kirsch Attila. Az esemény szervezői így idén június 30-án szervezik a világtalálkozót, ami már nem iskolai, nem ballagási szezon, de még nem is nyaralós időszak. Azt remélik, ebben az időpontban jutnak el majd a legtöbb emberhez.

HIRDETÉS

A június 30-ai esemény amúgy egész nap a Kultúrpalotában zajlik, délelőtt vásárhelyi sikertörténetekkel készülnek, délután hagyományosan gálával. Múlt év augusztusában kettős találkozót tartottak, az 5. Marosvásárhelyiek Világtalálkozóját és a 7. Bolyais Világtalálkozót egyszerre, akkor 900 regisztrált résztvevője volt az eseménynek, most a megváltozott időpont miatt Kirsch Attila még több résztvevőre számít. „A Vásárhelyi Forgatagon nagy programdömping van, idén majd nem kell azon gondolkodni, hogy valamelyik egyéb programot vagy a világtalálkozót válasszuk” – érvelt Kirsch Attila.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS