HIRDETÉS

A rendőrök is tudják: sok esetben már az is elég, ha ott vannak az út szélén

Bíró Blanka 2018. május 15., 18:48
HIRDETÉS

Az év első négy hónapjában öten vesztették életüket közúti balesetben Kovászna megyében. A rendőrség január 1. és április 20. közötti időszakra készített mérlege szerint harminc súlyos baleset történt Háromszéken, amelyek következtében öten életüket vesztették, huszonnyolcan súlyosan, tizennégyen pedig könnyebben megsérültek. A legtöbb áldozata a gyorshajtásnak és az ittas vezetésnek volt.

Már a jelenlétüknek megelőző hatása van. Képünk illusztráció Fotó: Pál Árpád

Hat balesetben, ami a sebességkorlátozás figyelmen kívül hagyása miatt történt, összesen tizennégyen sérültek meg, míg három balesetben, amikor a sofőr ittas volt, egy személy meghalt, és heten megsérültek. A háromszéki rendőrök ezekre az adatokra alapozva május 11–13. között

nagyszabású megelőző akciót szerveztek, arra törekedve, hogy kiküszöböljék a gyorshajtást és az ittas vezetést.

Meglátásuk szerint már a jelenlétüknek megelőző hatása van. Az akcióban harminckét rendőr vett részt, és öt sebességmérőt használtak a különböző útszakaszokon. A három nap során 175 bírságot róttak ki, ebből 104-et a sebességkorlátozás átlépése miatt, és két esetben ittas vezetésért. A pénzbírságok mellett öt járművezetői jogosítványt felfüggesztettek.

HIRDETÉS

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS