HIRDETÉS

A PNL is beállt a katolikus iskolát támadók sorába

Székelyhon 2018. február 12., 16:46 utolsó módosítás: 2018. február 12., 16:48
HIRDETÉS

Az Alkotmánybíróságon támadja meg a Nemzeti Liberális Párt (PNL) a marosvásárhelyi római katolikus iskola létrehozására vonatkozó törvényt – írja az Agerpres hírügynökség Ludovic Orban PNL-elnök hétfői nyilatkozatára hivatkozva.

Ludovic Orban. Archív Fotó: Boda L. Gergely

A PNL végrehajtó bizottságának hétfői ülését követően Orban kifejtette, nem a Romániai Magyar Demokrata Szövetséget támadják meg ezzel, hanem az iskola alapításának procedúráját, mert az szerintük alkotmányellenes. A liberális párt elnöke felemlítette, hogy a marosvásárhelyi római katolikus iskola ügyében jogerős bírósági döntés született, amely törvénytelennek ítélte az oktatási intézmény megalapítását, ezért az iskola létrehozását lehetővé tevő törvény alkotmányellenes – állítja.

Nem tudom elfogadni, hogy egy oktatási intézményt törvénnyel hozzanak létre, ez végül oda vezethet, hogy csak törvény alapján történhet majd az iskolaalapítás

– érvelt Orban. A PNL elnöke azt is elmondta, hogy az alkotmányossági óvás benyújtását pártja vezetőségének zöme támogatta.

HIRDETÉS

Kelemen Hunor RMDSZ-elnöknek arra a megjegyzésére, hogy a PNL ultranacionalista párttá változott, Orban úgy reagált, a Nemzeti Liberális Párt Románia és a román nemzet érdekeit védi, és

ha bizonyos álláspontjaik nem tetszenek Kelemen Hunornak, „az az ő problémája”.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS