Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

 

A fogyatékkal élő gyermekek napját tartották meg Székelyudvarhelyen

Molnár Melinda 2018. június 12., 16:41
HIRDETÉS

A közöttünk fogyatékkal élő gyermekek idén az Együtt a reménységben hívó gondolatú gyermeknapra sereglettek össze az udvarhelyi baptista imaházba. A város egyházközségeinek nőszövetségei anyás-nagymamás szeretettel fogadták őket hétfőn délután, majd énekes játékokkal, igei gondolatokkal, pónizással, közkedvelt kézműves-tevékenységekkel gazdagították és finomságokkal lepték meg őket.

Fotó: Barabás Ákos

A székelyudvarhelyi asszonyközösségek három éve, az ökumenikus női imanapon határozták el, hogy nemcsak imádkoznak, hanem tesznek is együtt valamit, így szervezésükben népszerű rendezvénnyé nőtte ki magát a fogyatékkal élő gyermekek napja.

HIRDETÉS

Mindegyik nőszövetség vállalt egy-egy részfeladatot, legyen szó a kézművesműhelyek berendezéséről, a foglalkozások vezetéséről vagy a kínálgatásról. Közösen vásárolták meg a kellékeket, az inni- és ennivalót is.

Az akadálymentesített baptista imaházba könnyűszerrel bejuthattak a kerekesszékes gyermekek és felnőtt segítőik. Sokan közülük már ismerősként vettek részt a vidám találkozón. Érkezéskor mindannyian egy karkötőt kaptak, amelyen a reménység szó mellett egy galamb ékeskedett. Az ülőhelyeken egy igekártya is fogadta az Udvarhelyről és a környékről érkezetteket. Mezei Ödön baptista lelkipásztor felolvasta Mózes első könyvéből az özönvíz történetét, amelyből kiviláglott, hogy Noé és családja kegyelmet talált Istennél.

Fotó: Barabás Ákos

A mozgásukban, illetve értelmükben korlátozott gyermekek, valamint segítőik, családtagjaik és nőszövetségi mentorok idei közös gyermeknapjának jelképe is a galamb volt. A lelkipásztor kiemelte: emlékeztessen a reményre.

Akkor is, ha néha összecsapnak fejünk fölött a hullámok, Isten megment az ártól, a vihartól, és végül letöröl minden könnyet. Az áhítat zárásaképpen a részvevők elmondták egymásnak is a nap kulcsszavát – reménység –, majd közösen a Miatyánkot.

A Bethlen-lakótelepi református egyházközség László Judit karnagy által vezényelt vallásórás gyermekeinek kórusa és a Gábriel ifjúsági kórus két dallal hangolta az együttlétet, átismételték a tavalyi gyermeknapon tanult dalt, és újabbat is elsajátítottak. Az igés-dalos hangoló után a gyermekek képességeihez szabott játszóházakban folytatódott a tevékenység.

Fotó: Barabás Ákos

Színeztek, ragasztottak, szappanbuborékot fújtak, lufit hajtogattak, papírtányérdíszt készítettek. Volt arcfestés, és kéznyomaikat egy kiállítható vásznon örökítették meg.

Nagy örömmel fogadták a miklósfalvi Máté-tanyáról érkezett pónit, nem akadt gyermek, aki ne akarta volna meglovagolni.

Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS