Belföld
Külföld

Öngyilkos lett Keith Flint, a Prodigy énekese

MTI 2019. március 04., 14:15 utolsó módosítás: 2019. március 04., 15:08

Meghalt 49 éves korában Keith Flint, a Prodigy énekese – írta meg több nemzetközi híroldal. Az együttes hivatalos Instagram-oldalán közölte: a zenész öngyilkos lett.

Öngyilkos lett Keith Flint, a Prodigy énekese
galéria
Fotó: MTI/Nyikos Péter

Az énekest hétfőn holtan találták otthonában, az essexi Dunmow-ban. A rendőrség is kiszállt a házhoz, noha gyanús körülmény nem merült fel.

Az essexi rendőrség szóvivője a The Sunnak elmondta, hétfőn reggel hívták őket egy Brook Hill-i címre, a telefonáló az ott lakó férfi egészsége miatt aggódott.

Kimentünk és a 49 éves férfi halálát állapítottuk meg. Értesítettük a legközelebbi hozzátartozót. A halálesetnél gyanús körülmény nem volt. A dokumentumokat előkészítettük a törvényszéki orvosszakértő számára

– mondta a szóvivő.

A punkos viselkedéséről, színes-hegyes hajáról és szúrós tekintetéről elhíresült Keith Flint eredetileg táncosként került a Liam Howlett által alapított elektronikus zenei formációba, a Prodigybe, de annak (a rapper Maxim melletti) frontembereként vált a kilencvenes évek brit könnyűzenei színtérének ikonikus figurájává.

A Prodigy harmincmillió albumot adott el világszerte, hét stúdiólemezt készített és valamennyi vezette a brit albumlistát, legutóbb az utolsó, a tavaly novemberben kijött No Tourists.

Flint énekelt a Prodigy legsikeresebb, szintén listavezető kislemezein, a Firestarteren és a Breathe-en is.

Halálhíre kapcsán sok zenésztársa emlékezett meg róla a közösségi médiában, köztük Ed Simons a Chemical Brothersből, aki nagyszerű embernek nevezte.

Keith Flint a zene mellett motorozással is foglalkozott, egy versenyistálló tulajdonosa és menedzsere volt.

A Prodigy 1996-os Sziget fesztiválos koncertje óta tucatnyi alkalommal adott koncertet magyarországi fesztiválokon, legutóbb tavaly a Fezenen játszottak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
Hallgassa online rádióinkat