Belföld
Külföld

Kárpát-medencei utazási lehetőség magyarországi középiskolásoknak március 15-én

Székelyhon 2018. január 23., 14:53
HIRDETÉS

Idén is meghirdeti nagysikerű március 15-i Diákutaztatási Programját a Rákóczi Szövetség magyarországi középiskolások számára, azzal a céllal, hogy a Kárpát-medence valamely határon túli településére utazzanak és az ott élő társaikkal közösen ünnepeljenek március 15-én.

Iskolásoknak adnak lehetőséget, hogy határon túli településeken vehessenek részt a nemzeti ünnep alkalmából tartandó ünnepségeken Fotó: Pál Árpád

A program célja, hogy minél több közvetlen kapcsolat alakuljon az utazások alkalmával a magyarországi és a határon túli magyar diákok, tanárok, illetve iskolák között – tájékoztat közleményben a Rákóczi Szövetség.

A programot pályázati formában hirdette meg a Rákóczi Szövetség, amelyre bármely magyarországi középiskola jelentkezhet.

HIRDETÉS

A pályázat feltétele, hogy egy határon túli település magyar középiskolájához látogasson az utazó iskola csoportja és közösen ünnepeljenek március 15-én.

Iskolánként egy autóbusznyi diák utazhat a pályázat keretében, amelyhez a Rákóczi Szövetség – az utazásban résztvevő diákok számától függően – akár 250 ezer forint utazási támogatást biztosít a sikeres pályázóknak.

A pályázatot 2018. február 26-ig nyújthatják be az iskolák a Rákóczi Szövetség honlapján.

A Rákóczi Szövetség 1994 óta utaztat középiskolásokat március 15-e alkalmából. Diákutaztatási Programjaink mára részét képezi a június 4-i nemzeti összetartozás napjához, illetve az október 23-i nemzeti ünnephez kapcsolódó program, amikor külhoni középiskolák is utazhatnak a Kárpát-medencében.

Tavaly 400 Kárpát-medencei középiskola több mint 15 ezer diákja utazhatott a Rákóczi Szövetség Programjának keretében.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS