Belföld
Külföld

Bicikliparkolókkal látnák el a középületeket, piactereket, buszállomásokat egy tervezet szerint

Székelyhon 2019. szeptember 13., 16:57 utolsó módosítás: 2019. szeptember 13., 16:58
HIRDETÉS

Törvénytervezetet nyújtott be a Nemzeti Liberális Párt tizenkét képviselője annak érdekében, hogy kerékpárparkolókkal lássák el a középületeket, piactereket, buszállomásokat és pályaudvarokat.

Biciklitartó Gyergyószentmiklóson. Jelentősen megnövekedhet ezek száma Románia-szerte, ha elfogadják a bővítésükről szóló tervezetet Fotó: Balázs Katalin

A javaslat értelmében legalább tíz biciklit lehet majd egyidőben tárolni az erre kialakított, lopásgátló berendezéssel ellátott parkolóban – írja az Agerpres.

A bicikliparkolók létrehozásának költsége a központi vagy helyi közigazgatást, illetve az érintett jogi személyeket terheli, akiknek a munka átvételekor civil szervezetek képviselőit kell bevonni az ellenőrző bizottságba

– olvasható a tervezetben.

HIRDETÉS

A javaslat arra is kitér, hogy a rendelkezés be nem tartása kihágásnak minősüljön, és 2000 és 4000 lej közötti pénzbírságot vonjon maga után.

A tervezet benyújtóinak indoklása szerint a jogszabály a kerékpárhasználat elterjedését segítené elő. A javaslatról először a szenátus, majd döntő fórumként a képviselőház fog szavazni.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS