HIRDETÉS

India – Moldován Zsolt szemével

Iochom Zsolt 2011. május 17., 20:17 utolsó módosítás: 2011. május 18., 15:01

India – amilyennek láttam címmel nyílt meg kedden Moldován Zsolt csíkszeredai festőművész kiállítása a megyeháza galériájában.

Fotó: Iochom Zsolt

Az alkotó rendhagyó úti beszámolóra hívta az érdeklődőket

„A különböző méretű olajképeken egy válogatást láthatunk az alkotó impresszióiból. Az általa látottakat átalakítva tárja felénk, így mi is az ő művészi szemléletén át tekintünk a zsúfolt indiai utcákra, a karakteres alakokra, a jellemző arcokra” – méltatta a művészt köszöntőjében Dobos Krisztina, a Nagy István Művészeti Szakközépiskola oktatója.

„Az életjeleneteket ábrázoló képek mentén elindulhatunk egy lineáris folyamatot követve, kiindulva a városrészlettől, az utcán végzett munkát bemutató képeken át a portrékig” – fogalmazott Bács Béla János, akinek sorait Dobos Krisztina tolmácsolta.

Tekintse meg fotógalériánkat!

Moldován Zsolt a festészet eszközeivel számol be az egzotikus országban tett utazásáról, élményeiről, benyomásairól. Mint kérdésünkre elmondta, ez év januárjában egy ezoterikus csoporttal tett három hetes látogatást Indiába, és hazatérte után érzett késztetést arra, hogy az ott átélt élményeket, az általa készített fotók alapján megörökítse. „Van itt a tárlaton olyan kép is, ami még nedves, hisz gyakorlatilag a tegnap este fejeztem be” – fogalmazott Moldován Zsolt.

A kiállítást az is rendhagyóvá tette, hogy a művész útitársai közül többen az indiai világot megidéző ruhadarabot viseltek. A tárlat június 3-ig látogatható.

Moldován Zsolt festőművész

Moldován Zsolt 1968-ban született Csíkszeredában. Képzőművészeti ismereteit önképzés útján, valamint a csíkszeredai Művészeti Népiskolában szerezte. Alapító tagja a gyimesfelsőloki Lépések Színekben és Formákban a Művészetért Alapítványnak, amely idén ünnepli megalakulásának tizenkettedik évét. Alkotásai nagyrészt műtermi, valamint hazai és külföldi alkotótáborokban plein-air és egyéb stílusban születnek. „Témáim zömét a természet csodálatos sokszínű élményeiből merítem, munkáimmal  szeretném a nézőt, harmóniával, szépséggel, a természetből áradó drámai és nyugodt hangulatok élményével gazdagítani” – vallja Moldován Zsolt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
2 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS