HIRDETÉS

Van egy izgalmas témád? Jelentkezz előadónak a VIBE KOLI-ba!

Székelyhon 2018. június 12., 17:35 utolsó módosítás: 2018. június 12., 17:36
HIRDETÉS

A tavalyi Vibe Fesztivál egyik legérdekesebb programja, a KOLI nevű nyári egyetem négy helyszínnel és menő előadókkal tér vissza idén július 5-8. között. A központi téma a REconcept Erdély – Transilvania lesz, az előadásokon pedig a régió jövőképét kutatják majd a fesztiválozó fiatalok bevonásával. A fesztiválkapu áthelyezésével a KOLI területe is napi jeggyel vagy bérlettel, illetve meghívóval lesz megközelíthető.

Fotó: Bethlendi Tamás
A rendezvény kiemelt médiapartnere a Székelyhon

A Vibe Fesztivál Facebook oldalán jelent meg az OPEN KOLI nevű kampány. A szervezők

azért nyitották meg a KOLI előadói LINE UP-ját, hogy a tehetséges, fiatal erdélyi tudósok és szakértők lehetőséget kapjanak kutatási területük tematizálására és arra is, hogy párbeszédet, illetve vitát provokáljanak. Jelentkezni június 17. éjfélig lehet a koli@vibefestival.ro címen

– közölték szerkesztőségünknek is elküldött tájékoztatójukban a szervezők.

HIRDETÉS

Idén a Vibe Fesztiválon a fesztiválbútorzattól az előadásokig és a panelbeszélgetésekig minden a jövőről és a REconcept Erdély – Transilvania témáról fog szólni. A KOLI-ba olyan neves előadókat, tudósokat, hírességeket és közéleti személyiségeket hívtak meg többek között, mint Csinta Samu a Sepsi OSK klubigazgatója, Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter, Szász Levente, a BBTE dékánhelyettese, Tonk Márton, a Sapientia EMTE dékánja vagy épp Horváth Lilla Sanghajban utazó vlogger.

A 2018-as KOLI-ban arra a kérdésre keressük a választ, hogyan készüljünk a közeli és a nem annyira közeli jövőre magyarként Erdélyben és szeretnénk elismerni, értékelni az erdélyi tehetségeket.

A tavalyi sikeres első kiadás után a második, megújult VIBE Koli ismét tartalmas találkozási lehetőséget fog biztosítani a fiataloknak. Idén egyetlen, nagy téma köré szerveződnek majd az előadások: REconcept Erdély.

A fesztiválozó fiataloknak olyan nappali programot biztosítunk, amivel szellemileg feltöltődhetnek, ismerkedhetnek és inspirációs forrásként is szolgálhat számukra

– mondta el Borzási Sarolta, a KOLI szakmai koordinátora.

Bővül a helyszín és a program
A KOLI idén négy helyszínes lesz, a KOLI Udvar és a Koli Garázs a Gokart Racing launge-ban kap helyet. A KOLI Kert új előadóterét a Maros-parti fák árnyékába képzeltek el a szervezők. A negyedik és szintén új helyszín a Free Speech Stage lesz, amit a londoni Hyde Park sarkán található Speaker’s Corner mintájára hoztak létre. Ezen bárki bármilyen témáról beszélhet nyilvánosan előzetes jelentkezés nélkül, tehát minden megengedett a kirekesztő és gyűlöletkeltő diskurzusok terjesztésének a kivételével. A KOLI szervezői szeretnék, ha a fesztiválozó fiatalok kihasználnák a Free Speech Stage adta lehetőséget és sokan felvállalnák nyilvánosság előtt álláspontjaikat arról, ami foglalkoztatja őket és ezzel gyakorolnák a szólásszabadság adta jogot és felelősséget. Az előadások mellett a szervezett programmal rendelkező koli-helyszíneken olyan panelbeszélgetések is lesznek, amelyen többféle nézőpontból, eltérő véleményekkel és eltérő tapasztalatokkal rendelkező meghívottakkal beszélgethetnek a fesztiválozók. Ezen kívül számos karrier- és készségfejlesztő workshop is várja majd az érdeklődőket.

A Vibe Fesztivál területébe a tavalyinál szervesebben illeszkedő KOLI programjain idén bárki részt vehet, aki rendelkezik bérlettel vagy napi jeggyel. A részletes program a vibefestival.ro/koli oldalon található.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS