HIRDETÉS

Karácsonyi rajzfilm a legendáriumosoktól

Fülöp-Székely Botond 2016. december 23., 11:04

Újabb rajzfilmet készített a Székelyföldi Legendárium csapata, amellyel nézőiknek, támogatóiknak szeretnének köszönetet mondani. Ezzel lezárul eddig elkészített rajzfilmsorozatuk, és egy új gyártásába kezdenek.

Szombaton este hét órakor, a karácsonyi vásáron tekinthetik meg az érdeklődők a kétperces alkotást – mondta el lapunknak Fazakas Szabolcs, a Legendárium projekt ötletgazdája. A mesefilmben látható lesz, miként készülődik karácsonyra Zete, a történet pedig arról szól, hogy nem feltétlenül kell kivágni a fenyőfákat.

Hogyan tovább?

A Legendárium első rajzfilmsorozata főleg a csapat összeszokásáról, a tanulásról szólt, jövő évtől azonban komolyabb munka kezdődik – magyarázta Fazakas. Mint mondta, egy humorosabb, jobban kidolgozott, kalandos rajzfilmsorozat gyártásába kezdenek. Ugyancsak mondákat, legendákat fognak feldolgozni, de új karakterek is megjelennek majd a történetekben. A cél az, hogy a művek minél érdekesebbek legyenek a gyerekek számára, akik így könnyedén megismerhetik azokat a történeteket, amelyeket évszázadokon át meséltek a szülők a kicsiknek.

Az új sorozat Ken Fountain hollywoodi animátor segítségével fog elkészülni, akit megbabonáztak a helyi legendák, ezért is vállalta, hogy felügyeli a munkát. „Büszke vagyok rá, hogy Székelyudvarhelyen sikerült olyan fiatalokat találni, akiknek volt türelmük, kitartásuk ahhoz, hogy elkészülhessenek az eddigi rajzfilmek. Sokat tanult a csapat, de azért még mindig van mit tanulni” – fogalmazott Fazakas Szabolcs.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS