Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Több mint kétszáz bevetésen van túl a városszéli mentőpont

Antal Erika 2019. május 15., 17:14 utolsó módosítás: 2019. május 15., 19:15
HIRDETÉS

Március végi felavatása óta már több mint kétszáz alkalommal vették igénybe a vészhelyzeti felügyelőségnek a marosvásárhelyi Azomureș vegyipari kombinátnál létrehozott munkapontját.

Képünk illusztráció Fotó: Haáz Vince

Ahogy Cristian Virag, a Maros megyei tűzoltóság szóvivője érdeklődésünkre elmondta, nem az esetek számán van a hangsúly, hanem azon, hogy megnőtt a bevetések hatékonysága. Míg eddig Marosvásárhely központjából, a tűzoltóságtól tizenöt – esetenként akár húsz – percbe is telt, amíg a város peremére, a vegyi kombinát zónájába jutottak, az új munkaponttal ezt a távolságot „kiiktatták”.

Ez nem jelenti azt, hogy nem megyünk a város más részeibe, a központba, ha szükséges. De többnyire a Meggyesfalvi negyedet és a Kolozsvár irányában lévő falvakat fedjük le

– mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy Marosugráig, de akár Radnótra, vagy Marosludasra is elmennek.

HIRDETÉS

Az Azomureșnél berendezett munkaponton egyelőre egy mentőautó és egy háromtagú csapat áll folyamatosan bevetésre készen. Ha baleset történik, azonnal a helyszínre mennek, elsősegélyben, sürgősségi ellátásban részesítik a bajbajutottakat, nagyobb balesethez segítséget – további mentőt, tűzoltókat vagy mentőhelikoptert – hívnak. Őszre szeretnék egy tűzoltókocsival bővíteni a felszerelést, addig a belvárosból érkeznek a tűzoltók a helyszínre, amennyiben szükség van rájuk. 

Marosvásárhelyt és szűkebb környezetét ezzel többnyire sikerült lefedni, a Tudor lakótelepen, a csendőrségi kaszárnya területén is létezik egy munkapont, a belvárosból, a tűzoltóságtól és a sürgősségi kórháztól pedig mindenhová el lehet jutni rövid idő alatt. Az Egyesülés negyedben, a Maros túlsó partján volna szükség még egy munkapontra, de azt egyelőre nem tudni, hogy mikor sikerül megvalósítani.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS