HIRDETÉS

Sorsvállalás a nélkülözőkkel: gyertyák fénye világítja majd be a tereket

Iszlai Katalin 2017. október 11., 20:51
HIRDETÉS

Kilencedik alkalommal szervezi meg az Egymillió csillag a szegényekért szolidaritási akciót a Gyulafehérvári Caritas pénteken Erdély számos településén. Mutatjuk, hol lehet csatlakozni.

Fotó: Barabás Ákos

A Caritas már hagyományosnak számító jótékonysági akciója során a segíteni vágyók jelképes összegért megvásárolt gyertyákkal, mécsesekkel világítanak meg egy-egy teret.

A cél az összetartozás szellemének, az emberi szolidaritás érzésének erősítése, figyelemfelhívás azokra, akik a társadalom peremére szorultak.

HIRDETÉS
Ez az alkalom lehetőséget teremt mindenki számára, hogy egy-egy gyertya meggyújtásával és pénzbeli adománnyal láthatóan is kifejezze: minden nehézség ellenére fontos számára a közösség, és érdekli a szegény emberek sorsa. Mutassuk meg, hogy nem vagyunk közömbösek a nehezebb sorsú embertársaink iránt!

– olvasható a Caritas meghívójában.

Mint írják, tavaly 16 helyszínen, több mint 5000 személy részvételével szervezték meg az akciót, a kihelyezett perselyekben pedig 40 ezer lejt meghaladó összeg gyűlt össze. Az adományokból több mint 600 nehéz sorban élő család és egyedül élő idős személy részére készítettek és juttattak el élelmiszercsomagokat. Ezúttal pénteken 18 és 20 óra között szervezik meg az akciót Erdély 17 településén.

A helyszínek

Pénteken 18 és 20 óra között a következő helyszíneken lehet csatlakozni: Csíkszeredában a Szabadság téren, Marosvásárhelyen a Színház téren, Marosszentgyörgyön a Szent György téren, Erdőszentgyörgyön a Művelődési Ház előtt, Szovátán a Petőfi Sándor parkban, Csíkkarcfalván a központban, Gyergyószentmiklóson a Művelődési Központ előtt, Gyergyóremetén a Cseres Tibor téren, Gyergyóditróban a Jakab Antal téren, Gyergyóalfaluban a Sövér Elek Szakközépiskolában, Maroshévízen a Kultúrház előtt, Székelyudvarhelyen a Dávid Ferenc téren, Székelykeresztúron a központban, Sepsiszentgyörgyön a Szabadság téren, Kézdivásárhelyen a Gábor Áron téren, Bereckben a Szent Miklós római katolikus templomban, Petrozsényben a színház melletti parkban.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS