HIRDETÉS

Sajátos humorú, provokatív előadás a Csíki Játékszíntől

R. Kiss Edit 2017. október 12., 12:23
HIRDETÉS

A 2017–2018-as színházi évad kamaratermi előadását ismertették szerdán a Csíki Játékszínben. Vállalkozó szellemű nézőknek ajánlják Martin McDonagh A párnaember című színművét, a Csiki Zsolt által színpadra állított mű sajátos humorú, meglehetősen provokatív előadás – jellemezte Parászka Miklós, a Csíki Játékszín igazgatója.

A nagyszínpadi után kamaratermi bemutatóra készül a Játékszín. Lendületes kezdés Fotó: Gecse Noémi

Új stúdióelőadást mutat be a Csíki Játékszín október 21-én. A szerdai sajtótájékoztatón Parászka Miklós azt mondta, nagy lendülettel indítják az évadot: bemutatták Tamási Áron Csalóka szivárvány című művét, felújították és a napokban játszották Az öldöklés istene című stúdiódarabjukat, pénteken 17 órától a XII. Nemzetiségi Színházi Kollokvium keretében a Csíki Játékszín székhelyén játsszák Egressy Zoltán Portugál című tragikomédiáját, nemsokára pedig egy újabb remekmű kerül kamaratermi színpadjukra. Martin McDonagh A párnaember című darabja világhírű, nagyon érdekes, a társulatot és a nézőt is lázba hozó darab – vetítette előre Parászka.

„McDonagh fekete humorral átitatott történetei egyszerre komikusak és kegyetlenek. Hősei könyörtelenül szembesülnek elhibázott életeikkel, a nézőnek megadatik, hogy a karakterek emberszerűségét kinevesse, de a szereplők számára a legtöbb esetben nem jut feloldozás, kifelé vezető út vagy remény a valahai változásra” – írják a Csíki Játékszín ajánlójában.

HIRDETÉS

A darab rendezője, Csiki Zsolt, aki harmadik alkalommal dolgozik együtt a társulattal, igyekezett nem sokat elárulni az előadásról, hogy meglepetések is maradjanak a nézők számára, így a várható színházi élményről inkább hívószavakat, motívumokat tudtunk meg a sajtótájékoztatón. Mint a rendező mondta, egyik fő vonala az előadásnak, hogy

mindenik szereplő rettenetes gyermekkori emlékeket hordoz magával,

ugyanakkor nagyon határozottan beszél a darab az alkotásról, annak a súlyáról is. Az általunk teremtett értékekhez való ragaszkodást emelte ki a darab mondanivalójából Kosztándi Zsolt színész is, Kozma Attila, az előadás egy másik szereplője pedig sajátos humorú abszurd darabnak jellemezte a színművet, amely

szembemegy az alapvető értékekkel.

Parászka Miklós ennek kapcsán azt mondta, fontosnak tartják, hogy ilyen szövegek is megszólaljanak itt, bekapcsolva ezáltal a Játékszínt a világba.

Az előadás műfaja pszichothriller, és 18 éven felülieknek ajánlják. Zenéjét Veress Albert színművész szerezte.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS