Rajong, és többet tenne a szülőföldjéért Molnár Levente operaénekes

Rajong, és többet tenne a szülőföldjéért Molnár Levente operaénekes

Molnár Levente a Gyergyóremetei Falunapokon. Díszpolgári címmel tüntette ki szülőfaluja

Fotó: Pethő Melánia

A világ nagy operaházainak színpadát a Gyergyóremetén ideiglenesen felállított színpaddal cserélte fel vasárnap Molnár Levente operaénekes. Vastapsot ezúttal nem előadásáért, hanem eddig elért sikereiért, vállalásaiért kapott: a Székelyföld mellett elkötelezett művészt díszpolgári címmel tüntette ki szülőfaluja. „Ez életem egyik legfontosabb visszaigazolása arra, hogy nem dolgozom hiába, és arra, hogy jó székelynek lenni, hogy jó dolog jó ügyért harcolni” – fogadta a kitüntetést Molnár Levente.

Pethő Melánia

2017. július 12., 09:442017. július 12., 09:44

2017. július 12., 09:462017. július 12., 09:46

A művész szemszögéből nincs különbség abban, hogy a New York-i Metropolitanban vagy a gyergyóremetei falunapokra ideiglenesen felállított színpadon készül megmutatkozni.

Minden színpadon önmagát adja az ember, és akkor viszonylag jól tudja magát érezni

– válaszolt kérdésünkre a világhírű operaénekes. A remetei falunapokon tartott dísztanácsülés alkalmával jelent meg legutóbb színen; ezúttal nem csupán kiváló énekhangjáért, hanem

egész eddigi életművéért, szülőföldje melletti elköteleződéséért vett át elismerést.

„Minden a szépséghez vezet, és oda, ahonnan származunk”

„Most látom igazán, felnőtt fejjel, hogy a remetei emberek mennyire összetartók, mennyire igaz székelyek. Szuper, hogy így megújult ez a település, hogy szépek a házak...

Most érzem igazán, hogy milyen vagány és csodálatos közösségből származom.

Én egyszerűen ámulok-bámulok ettől a településtől. Úgy gondolom, hogy aki itt született, annak csak megszületni volt nehéz, bár nekem még az sem, mert Asztalos Laci bácsi (jelenleg nyugalmazott remetei háziorvos – szerk. megj.) segített engem a világra” – mondta beszélgetésünk során Molnár Levente. Mint mesélte, élete első öt évét töltötte szülőfalujában; a legboldogabbnak minősíti ezt az időszakot. „Felhőtlen évek, amik nem a sírásról, hanem a nevetésről szóltak, amikor mindenki csak szeretett, amikor megtanultam biciklizni... Pontosan emlékszem a helyekre is, ahol jártam.

Úgy visszatérni, hogy itt még ma is szeretnek az emberek, ez egy komoly visszaigazolás számomra: nem szabad megtagadni azt, hogy honnan jövünk, bár néha vannak helyzetek, amikor nem jó ezzel dicsekedni. Én sosem csináltam az ilyesmiből gondot, mindig felvállaltam, és úgy érzem, hogy nagyon sok helyen el is tudtam mondani, hogy én pontosan honnan jövök

– fogalmaz a művész. Mint mesélte, legutóbb a londoni királyi családban, Vilmos herceggel beszélgetve említette, hogy erdélyi származású. „A herceg nem hogy tudott Erdélyről, de elmondta, hogy ismer itt élő Molnár vezetéknevű személyt. Kiderült, hogy a testvérem, Molnár Szabolcs az ismerőse. Elmondta, hogy imádja a Szabolcs zenéjét, táncolt is rá. Fantasztikus, hogy minden a szépséghez vezet, és oda, ahonnan származunk...” – mondja Molnár Levente.

Fotó: Pethő Melánia

„A gyökerekhez nyúlva a tisztasághoz nyúl az ember”

Bár kicsi gyermekként költözött családjával Csíkszeredába, szülőfalujával mai napig élő a kapcsolata. „Korábban is sokat jártam, és amióta a saját időm ura lettem, gyakran ideugrok, csak úgy, hogy szétnézzek egyet” – mondja. Hangsúlyozza,

nagyon hálás Gyergyóremetének, mert megtanította szeretni, spirituálisnak, boldognak lenni.

„Ezeket semmi nem tudta beszennyezni” – jelenti ki. Az élmények, amit Remete, amit Székelyföld nyújt számára szakmájában is segítségére vannak.

A szülőföldhöz való kötődés biztos pont az életemben. Tudni azt, hogy erős kultúráját jól művelő néphez tartozom, amely közé visszatérve feltöltődök, nagyon nagy dolog, ugyanis az a világ, amiben én vagyok, eléggé piszkos, beteges. A gyökerekhez nyúlva pedig a tisztasághoz nyúl az ember

– fogalmaz Molnár Levente. A remeteiek gesztusára válaszolva, hogy díszpolgári címmel tüntették ki, úgy fogalmazott: „Megnyugvás, öröm számomra, és úgy érzem, hogy még jobbnak kell lennem, hogy meg is feleljek ennek a címnek.”

A tehetségek gondozásában látja a jövőt

A művész nem csupán érzelmeiben táplálja a szülőföld iránti ragaszkodást, de

vallja, hogy a szülőföldnek vissza is kell adni mindabból, amit az nyújt az ember számára, és cselekszik is ezért. A tehetségek pártolásával igyekszik erősíteni a nemzetet, a székelységet.

„Aki ilyen helyről származik, mint Székelyföld, az egyszerűen muszáj hazafelé gondolkodjon, köteles, hogy ő is visszaadjon valamit. Én folyton azon gondolkodom, hogy hogyan tudjak hazajönni. Addig is nem hiper-szuper autóra költöm a pénzem, hanem az itthoni tehetségekre.

Keresem az olyan kincseket, akik tovább tudják vinni a nevünket, a székelységet, a magyarságot. Itt egy hihetetlenül gazdag táptalaj van, a tehetségek csak úgy nőnek ki belőle.

Probléma viszont a megtartásuk, a továbbnevelésük. Mert ugyan eljutnak egy bizonyos szintig, de aztán rendszerint valamilyen tényező meggátolja őket. A Klassz értékeink nevű egyesülettel éppen az a célom, hogy az ilyen fiatalok tudják »kifutni a tehetségüket«” – állítja Molnár Levente.

Példaként említ egy közelgő eseményt: jövő hónapban Borospatakon mesterkurzust tartanak zenészeknek, énekeseknek, a képzés előtt pedig,

augusztus 12-én Csíkszeredában koncerteznek a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató erdélyi fiataljaival.

Ezen a koncerten  Molnár Levente először fog énekelni a hazai közönség előtt, és további sztárvendégei is lesznek a nagyszabású eseménynek.

„Arra próbálom ösztönözni a vezetőinket és a befolyásos embereket, hogy a tehetségeket mindig tartsák szem előtt, mert a jövőnket csak tehetséges emberekkel tudjuk továbbépíteni. Remélem, hogy tudok egyfajta példát mutatni azzal, hogy erőmön felül igyekszem erre összpontosítani” – fogalmaz Molnár Levente.

Nem elképzelhetetlen a székelyföldi operatársulat

„Nekem könnyű volt, mert a bátyám folklórzenész, aki olyan dolgokkal foglalkozik, ami által én a saját kultúránk legmélyére tudtam jutni” – mondja a művész. Ugyanakkor kiemeli, hogy a székely léttől távoli operakultúra mennyire jótékony hatású a társadalomra, és jó lenne, ha beépülhetne az itteniek életébe. „Nagyon szeretném, hogy az itt élők is megismerjék ezt a műfajt.

Én is székely vagyok, és hogyha bele tudtam szeretni az operába, és nagyon sok jóságot tanultam belőle, biztos, hogy másra is jó hatással lenne.

Az opera hihetetlenül látványosan neveli az embereket. Jó lenne, ha Székelyföldön is létezne operatársulat. Nagyon sok bosszúság eltűnne a közéletből, ugyanis rájönnénk, hogy minden csupa színjáték. Az opera, zenével erősítve nagyon jól el tudja magyarázni, hogy nem minden úgy van, ahogy tálalják.

Az operaszínháznak egy hatalmas békítő, nyugtató, szellemileg feltöltő ereje van

– fogalmaz Molnár Levente.

Korábbi álmáról, hogy Székelyföldön operatársulat működjön, mint mondja, ma sem mondott le. Ám ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, politikai akaratra, de legalábbis települések közti összefogásra lenne szükség. „Abszolút elképzelhetőnek tartok egy mozgó társulatot, amely kiszolgálná Székelyföldet; a nagyobb városokban tartana bizonyos rendszerességgel bemutatókat. Én nagyon szívesen segédkeznék egy ilyen létrehozásában, olyan székely énekesek pedig, akikre alapból büszkék lehetünk, nagyon sokan vannak” – jelenti ki a művész.

szóljon hozzá!
Székelyhon napilap IV. évfolyam, 156. szám
Székelyhon napilap IV. évfolyam, 156. szám

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

2022. március 25., péntek

Nemzetközi színvonalúvá fejlesztenék az Erdélyi Vállalkozói Iskolát

Idén második alkalommal szervezi meg a Harghita Business Center (HBC) partnereivel az Erdélyi Vállalkozói Iskolát (EVI). Az első kiadás annyira sikeres volt, hogy a résztvevők a négy hétvégés képzés után kérték, legyen egy ötödik hétvége is.

Nemzetközi színvonalúvá fejlesztenék az Erdélyi Vállalkozói Iskolát
2022. március 25., péntek

Felülvizsgálta és visszavonta negatív ukrajnai benyomásait

Lapunkban közölt személyes ukrajnai benyomásait vizsgálta felül és vonta vissza Sajó Norbert, a Solidaris Egyesület vezetője. Mint írta, az önvizsgálat és a böjti időszak is erre kötelezi.

Felülvizsgálta és visszavonta negatív ukrajnai benyomásait
2022. március 25., péntek

Újraindult a gyergyószentmiklósi sátortetős jégpálya

Elsősorban a Gyergyói-medence községeinek a gyermekeit szolgálja ki a következő időszakban a gyergyószentmikósi sátortetős jégpálya, amelyet a Hargita megyei és a városi önkormányzat fog közösen fenntartani, a falvak pedig bért fizetnek.

Újraindult a gyergyószentmiklósi sátortetős jégpálya
2022. március 25., péntek

Napirenden a jódtabletták kiosztása

Az egészségügyi minisztérium egyeztetni fog a háziorvosok képviselőivel a kálium-jodid tabletták kiosztásáról. Erről egy pénteki jászvásári eseményen beszélt Alexandru Rafila tárcavezető – tudósít az Agerpres hírügynökség.

Napirenden a jódtabletták kiosztása
Napirenden a jódtabletták kiosztása
2022. március 25., péntek

Napirenden a jódtabletták kiosztása

2022. március 25., péntek

Ezekkel a programokkal várja az érdeklődőket a FeltöltŐ Keresztény Fesztivál

Három hónap múlva kezdődik a Föltöltő Keresztény Fesztivál Gyergyószentmiklóson, amit harmadik alkalommal rendeznek meg. 

Ezekkel a programokkal várja az érdeklődőket a FeltöltŐ Keresztény Fesztivál
2022. március 25., péntek

Annyira gyakoriak a tarlóégetések, hogy ellenőrzésbe kezd a tűzoltóság Hargita megyében

Egész Hargita megyében ellenőrzésekbe kezdenek a tűzoltók a gyakorivá vált, noha szigorúan tiltott tarlóégetés miatt.

Annyira gyakoriak a tarlóégetések, hogy ellenőrzésbe kezd a tűzoltóság Hargita megyében
2022. március 25., péntek

Hétfőn kezdődik a tavaszi nagytakarítás Csíkszeredában

Elkezdődik Csíkszereda területén az általános tavaszi nagytakarítás hétfőn. A városháza és a takarításért felelős vállalat arra kéri a lakosságot, működjenek együtt a hatékony munkamenet érdekében.

Hétfőn kezdődik a tavaszi nagytakarítás Csíkszeredában
2022. március 25., péntek

Tavaszi nagytakarítás Marosvásárhelyen

Marosvásárhelyen 2022. március 28. és május 10. között zajlik a tavaszi nagytakarítás. A szemeteskocsik hétfőtől szombatig, 7–16 óra között haladnak végig a városon, egy előre meghatározott ütemterv szerint.

Tavaszi nagytakarítás Marosvásárhelyen
Tavaszi nagytakarítás Marosvásárhelyen
2022. március 25., péntek

Tavaszi nagytakarítás Marosvásárhelyen

2022. március 25., péntek

Putyin fejében ott van Erdély

Rendkívül felértékelődött a biztonságpolitika – főleg térségünkben. Ezért fontos belelátni az államok, a vezetők és a különböző szervezetek döntései mögött meghúzódó érdekekbe, összefüggésekbe. Erre teszünk most kísérletet Demkó Attilával.

Putyin fejében ott van Erdély
Putyin fejében ott van Erdély
2022. március 25., péntek

Putyin fejében ott van Erdély

2022. március 25., péntek

Csíkszereda: rövid tanácsülés apró, de fontos döntésekkel

Vezetőtanácsi mandátum meghosszabbításáról, illetve adóügyi kérdésekben fogadtak el tanácsi határozatokat a csíkszeredai önkormányzati képviselő-testület pénteki soron kívüli ülésén.

Csíkszereda: rövid tanácsülés apró, de fontos döntésekkel
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.

Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról
A Príma Press Kft. által használt sütik kezelése

A Príma Press Kft. által üzemeltetett szekelyhon.ro domainen és aldomainjein keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata: információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az Székelyhon.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID szekelyhon.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél
 
Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Szolgáltató / Funkció
Süti lejárata
 
darkMode szekelyhon.ro
Sötét mód rögzítése
30 nap saját
textsize szekelyhon.ro
Betűméret rögzítése
30 nap saját
smartbanner szekelyhon.ro
Médiatér App smartbanner rögzítése
7 nap saját
 
Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet harmadik fél
 
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
urlgen instagram.com munkamenet harmadik fél
csrftoken instagram.com 1 év harmadik fél
ds_user_id instagram.com 1 hónap harmadik fél
ig_cb instagram.com 1 nap harmadik fél
ig_did instagram.com 10 év harmadik fél
mid instagram.com 10 év harmadik fél
rur instagram.com munkamenet harmadik fél
sessionid instagram.com 1 év harmadik fél
shbid instagram.com 7 nap harmadik fél
shbts instagram.com 7 nap harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com 1 nap harmadik fél
SSID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SIDCC  youtube.com 1 nap harmadik fél
SAPISID  youtube.com 1 nap harmadik fél
PREF  youtube.com 1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO  youtube.com 1 nap harmadik fél
HSID  youtube.com 1nap harmadik fél
GPS  youtube.com 1nap harmadik fél
YSC  youtube.com munkamenet harmadik fél
CONSENT  youtube.com 1 nap harmadik fél
APISID  youtube.com 1nap harmadik fél
__Secure-xxx  youtube.com 1 nap harmadik fél
 
A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Studiul de Audienta si Trafic Internet (SATI): https://www.cxense.com/about-us/privacy-policy

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Ads: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google AdSense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód, Médiatér App letöltésére buzdító smartbanner, vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: darkMode, textsize, smartbanner


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM