Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Pénzjutalmat kapnak a kiemelkedő teljesítményt nyújtó háromszéki diákok

Bíró Blanka 2019. június 16., 16:37
HIRDETÉS

Háromszéken több mint 600 diák és közel 300 felkészítő tanár kap pénzjutalmat Kovászna Megye Tanácsától a diákolimpiák és sportvetélkedők megyei szakaszain elért kiváló teljesítményükért.

Pénzjutalmat kapnak a kiemelkedő teljesítményt nyújtó háromszéki diákok
galéria
Fotó: Kovászna Megye Tanácsának sajtóirodája

Kovászna megyében 49 iskola 411 tanulójának osztanak ki 479 díjat, összesen 53 570 lej értékben, ugyanakkor, 222 felkészítő tanárt is jutalmaznak, erre a célra 27 310 lejt szánnak. A megyei iskolai sporteredmények alapján 25 sportágban 203 sportolónak vagy csapatnak összesen 238 díjat adnak 30 830 lej értékben, valamint 66 sporttanár 10 310 lej értékben kap pénzjutalmat.

A tanintézmények díjazásának értéke összesen 122 020 lej, ezenkívül a versenyeket szervező és lebonyolító iskolák adminisztratív és szervezési költségek megtérítésére kapnak pénzforrást.

A jutalomban részesülő diákok és pedagógusok névsora a tanfelügyelőség honlapján olvasható.

„Meggyőződésünk, hogy azokat kell ösztönözni, akik tanulni akarnak és eredményeket érnek el.

Hiszünk abban, hogy Székelyföldön a diákokba, tanulásba fektetett idő, pénz, és energia sokszorosan megtérül, egész közösségünk javát szolgálja

– fogalmazott Tamás Sándor Kovászna Megye Tanácsának elnöke. Kiemelte, ez új kezdeményezés, várják a pedagógusok visszajelzéseit, javaslatait, hogyan lehet ezt a programot bővíteni, javítani.

HIRDETÉS

Kiss Imre főtanfelügyelő elmondta, 32 kategóriában osztanak ki díjakat, adminisztratív okok miatt nincs lehetőség arra, hogy egy teremben tartsák meg az ünnepélyes átadást, de

a következő időszakban mindenki megkapja a jutalmat.

Eddig a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Gimnázium olimpikonjai és díjazott sportolói, összesen 58-an vehették át az elismeréssel járó pénzjutalmat.

„A tanuló számára egy tantárgyverseny plusz tanulást jelent, sokszor le kell mondani kirándulásokról, szórakozásról, a családdal együtt töltött időről, a a tantárgyversenyek széles skálája is azt mutatja, hogy még mindig fontos a diákok többségének a tanulás” – értékelte Nagy Babos Tamás, magyar szakos tanár.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS