Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Őszi felvételi a Sapientián: tandíjmentes helyekre is lehet jelentkezni

Antal Erika 2018. augusztus 30., 14:22
HIRDETÉS

Összesen 642 alapképzéses és 197 mesterképzéses helyre lehet jelentkezni a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem őszi felvételijén. A költség-hozzájárulásos helyek mellett tandíjmentes helyek is várják a felvételizőket.

Archív Fotó: Haáz Vince

A Csíkszeredai Karon, alapképzésen 89, míg a mesteri szakokon 14,

Marosvásárhelyen 38 alapképzéses, illetve 30 mesteri, Kolozsváron pedig 25 alapképzéses és 1 mesteri tandíjmentes hely van.

A nyári felvételi során a gazdasági informatika, szociológia, kommunikáció és PR szakjaink bizonyultak a legnépszerűbbeknek a Csíkszeredai Karon.

A Marosvásárhelyi Karon a kommunikáció és közkapcsolatok, az informatika és számítástechnika, a kertészmérnöki és tájépítészet szakok iránt volt a legnagyobb az érdeklődés, míg a Kolozsvári Karon a filmművészet, fotóművészet, média szakra jelentkeztek a legtöbben

– tájékoztatott az egyetem kommunikációs osztálya.

A felsorolt szakokon valamennyi tandíjmentes hely betelt, a filmművészet szakon a költség-hozzájárulásos helyek is. A fennmaradó 21 szakon tandíjmentes helyek is elérhetők. 

HIRDETÉS

Marosvásárhelyen a közegészségügyi szolgáltatások és politikák szakon 5 tandíjmenetes helyre, és 35 tandíjas helyre várják a jelentkezőket, az évi tandíj értéke 400 euró. A kommunikáció és közkapcsolatok szakon 6 hozzájárulásos és 10 tandíjas hely maradt üresen, itt 400, illetve 750 euró az évi tandíj. Fordító és tolmács szakon 1 tandíjmentes és 19 tandíjas (750 euró), informatikán 6 tandíjas helyre lehet iratkozni.

Tandíjmentes helyek vannak még az automatika és alkalmazott informatika szakon (3), az infokommunikációs hálózatok és rendszerek, távközlésen (6),gépészmérnökin (3), mechatronikán (3), valamint 17 hely a sepsiszentgyörgyi agrármérnöki szakon. 

A felvételihez kapcsolódó minden információ, a helyek száma és eloszlása, részletes bontásban megtalálható az egyetem honlapján.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS