Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Nem lehet elkerülő útvonal a Csiba és Csicsó közötti szakasz

Kovács Attila 2019. február 12., 22:09
HIRDETÉS

Sem az érintett települések, sem a Hargita megyei önkormányzat nem szeretné, ha a 123F jelzésű megyei út Csíkszereda peremterületén fekvő Csiba és a Csíkcsicsóhoz tartozó Oltfalu közötti szakaszának felújítása után egy nagyobb forgalmú, Csíkszeredát elkerülő útvonal alakulna ki.

A megyei út Csicsóban csatlakozik az E578-as úthoz. Nem akarják túlterhelni Fotó: Pinti Attila

Az említett út Oltfalu és Csiba közötti szakasza jelenleg makadám burkolatú, amelyet a hóolvadások, esőzések, illetve az áthaladó járművek is rongálnak, átfolyik a hólé, pocsolyák, kátyúk akadályozzák az előrehaladást. Az útszakasz felújítását már több éve tervbe vette a Hargita megyei önkormányzat, tavaly viszont a kiviteli tervek pontatlansága akadályozta az előrelépést.

A megbízott tervező cég által készített dokumentáció nem egyezett az útszakasz valós hosszával, és éppen arra a részre nem terjedt ki, ahol – Oltfalu végén, a meglévő aszfaltúthoz történő csatlakozás közelében – egy kisebb hidat is kell építeni az ott elfolyó patakon. Végül a kiviteli terv a kért formában elkészült,

a munkálatok elvégzéséhez szükséges közbeszerzési eljárást még nem írták ki.

HIRDETÉS

Mivel Oltfaluban tavaly befejeződött egy nagy teherbírású betonhíd építése az Olton, az említett útszakasz korszerűsítése arra is lehetőséget ad majd, hogy a hogy a 123F jelzésű megyei út egy Csíkszeredát nagy ívben elkerülő, nagyobb forgalmú úttá váljon.

A Gyergyószentmiklós irányából Székelyudvarhely felé tartó, illetve az ellenkező irányba közlekedő gépjárművek könnyen kikerülhetik Csíkszeredát ezen az útvonalon, amely összeköttetést jelent az E578-as út – csicsói, vagy madéfalvi csatlakozással – és a Balavásártól Csíkszeredáig vezető 13A jelzésű országút között. Ezt a községek lakói és a megyei tanács is szeretné elkerülni.

Egy tavalyi lakossági fórumon

a megyei önkormányzat munkatársai azt is elmondták, hogy az út nem szolgál majd terelőútként a kamionok számára.

Ezt úgy tervezik megakadályozni, hogy az utat 5,5 méter szélesre tervezik, valamint a jelenlegi hidakat sem szélesítik jelentősen. Ezzel kapcsolatos kérdésünkre most Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke azt mondta, az út felújításával a helyi lakosok igénye nyomán kezdtek el dolgozni.

Első felvetésemre, hogy a forgalom növekedni fog, a lakosok nevében a községvezetés határozott válasza az volt, hogy ez nem lesz baj, csak az út készüljön el. Ez ügyben, amennyiben a község meggondolja magát, még visszaléphet, hiszen még nincs kivitelezési szerződés

– ismertette az elnök. Hozzátette, bízik benne, hogy a nemrégiben megépített csíkszeredai elkerülő utak már nagyban hozzájárulnak a teherforgalom eltereléséhez, így a megyei út nem lesz erre alternatíva, már nem jelent különösebb rövidítőt.

Fotó: Pinti Attila

Péter Lukács, Csíkcsicsó polgármestere sem szeretné, ha elkerülő útként használnák ezt a megyei utat, különösen

a nehézgépjármű-forgalmat szeretnék távol tartani a községtől.

Súlykorlátozást terveznek bevezetni, amennyiben az útfelújítás elkészül, mivel a meglévő aszfaltút, különösen Újfaluban, nem ilyen teherbírásra készült, nincs ennek megfelelő alapozása. Nemcsak az utat viselné meg, hanem a lakóházakat is a megnövekedő forgalom, mivel ott tőzeges a talaj.

Ha úgy látjuk, hogy a figyelmeztető táblák kihelyezése nem lesz elég, akkor majd a rendőrség segítségét is fogjuk kérni

– értékelt a községvezető, aki szerint a meglévő aszfaltút ezen a szakaszon, lakott területen a legtöbb 5 tonnás összsúlyú járművek okozta terhelés elviselésére alkalmas. Ha Csaracsó érintésével át Madéfalván át haladna az átmenő forgalom, hasonló problémák merülnének fel. Péter Lukács szerint a helyiek igényeit, és kisebb szintű turizmust tudna kiszolgálni a felújított út.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS