Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Narancssárga riasztás van érvényben 18 megyében viharok miatt

Székelyhon 2019. július 03., 14:03 utolsó módosítás: 2019. július 03., 14:51
HIRDETÉS

Narancssárga riasztást adott ki az Országos Meteorológia Szolgálat (ANM) 18 megyére a várható viharok miatt – írta az Agerpres hírügynökség. 

Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

A figyelmeztetés Hargita, Kovászna, Brassó, Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu, Prahova, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Ilfov, Vrancea, Galac, Konstanca, Tulcea megyére és Bukarestre, valamint Maros és Bákó megye hegyvidéki térségeire érvényes, ahol csütörtökön hajnali 3 óráig viharos erejű szélre kell számítani,

akár 80-100 km/órás széllökésekkel, emellett felhőszakadások, villámlás és jégeső is várható.

A lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 40, elszórtan akár az 50-70 litert is négyzetméterenként.

HIRDETÉS

Ugyancsak csütörtök hajnali 3 óráig rossz időre vonatkozó riasztás van érvényben Maros, Szeben, Hunyad, Fehér, Beszterce-Naszód, Iaşi, Vaslui, Neamţ, Bákó, Suceava, Argeş, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Dolj és Olt megyében, ahol a légköri instabilitás miatt záporok, zivatarok várhatók, amelyeket időnként megerősödő szél, villámlás és jégeső kísérhet. A lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 25, elszórtan a 40-50 litert is négyzetméterenként. A csütörtöki nap folyamán a délkeleti és helyenként a déli országrészben további záporok, zivatarok várhatók.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS