Megújult a marosvásárhelyi Plaza M, nemzetközi bérlők is helyet kaptak a bevásárlóközpontban Pr-cikk

Megújult a marosvásárhelyi Plaza M, nemzetközi bérlők is helyet kaptak a bevásárlóközpontban

Április 30-án volt a CCC Group egyik brandjének, a HalfPrice hivatalos megnyitója

Fotó: Plaza M

Jelentős felújítást követően hivatalosan is átadta marosvásárhelyi Plaza M bevásárlóközpontját a budapesti székhelyű, páneurópai ingatlanbefektető vállalat, az Indotek Group. A 16 millió euróból korszerűsített, 55 ezer négyzetméteresre bővült üzletközpont nem csupán magas szintű vásárlói élményt nyújt, hanem új márkákkal és megújult közösségi térrel várja a látogatókat. Olyan jelentős, a helyi vásárlók igényeit kielégítő nemzetközi márkák nyitottak üzleteket a plázában, mint a CCC Group két brandje – a HalfPrice és a CCC –, a New Yorker, valamint a Tedi. A nyár folyamán ugyanakkor további márkák érkezése várható.

Támogatói tartalom

2024. május 07., 10:002024. május 07., 10:00

2024. május 08., 10:182024. május 08., 10:18

A korábban Promenada Mall néven ismert, Plaza M névre átkeresztelt üzletközpont felújítása és bővítése az Indotek Group nemzetközi plázafelújítási programjának részeként valósult meg. A 16 millió eurós beruházás két szakasza magában foglalta az üzletközpont alapterületének 10 százalékos bővítését, a belső terek modernizálását és a közösségi terek felújítását. Ennek köszönhetően

a látogatók színvonalas környezetben élvezhetik az ott töltött időt.

Az Indotek a bevásárlóközpont meglévő bérlőinek érdekében is jelentős fejlesztéseket hajtott végre: megújult és jelentős zöldterülettel bővült az Auchan és a Leroy Merlin épülete is. A márkamegújítással új nevet és friss arculatot is kapott az üzletközpont.

Kertai Zsolt, az Indotek nemzetközi kiskereskedelmi vezetője a Plaza M fejlesztésének stratégiai hátterét ismertetve hangsúlyozta: az átalakítás fő mozgatórugója az volt, hogy a Plaza M Marosvásárhely népszerű bevásárlóközpontja legyen, ami megfizethető áraival és vonzó árukínálatával szolgálja ki a helyi családokat.

Idézet
Célunk az is, hogy az áruház a minőségi és pénztárcabarát nemzetközi márkák elsődleges célpontjává váljon. Üdvözöljük azokat a kiskereskedőket, akik – osztozva víziónkban – a bevásárlóközpontunkat választják.

A megújulási stratégiánk messze túlmutat az egyszerű bérbeadáson, aktívan ösztönözzük meglévő bérlőinket arra, hogy legújabb koncepcióikat a Plaza M-ben vezessék be” – ismertette a bevásárlóközpont vízióját Kertai Zsolt.

Galéria

Kertai Zsolt, az Indotek nemzetközi kiskereskedelmi vezetője

Fotó: Plaza M

A bővítéssel és a felújítással a Plaza M bérbeadható területe 5000 négyzetméterrel nőtt, ezzel összesen 55.000 négyzetméterre emelkedett. A bevásárlóközpont jelenleg 90 üzlettel működik, kihasználtsági aránya 92 százalékos, ami a bérlők és vásárlók számára egyaránt vonzóvá teszi.

Kertai Zsolt elmondta, hogy a Plaza M újrapozicionálása az új üzletek nyitásával vált teljessé. A Tedi április 11-én nyitott, a HalfPrice, a CCC és a New Yorker április 30-án, a közeljövőben pedig további márkák érkezését is tervezik. A CCC és a New Yorker teljesen felújított és kibővített felületekkel várja vásárlóit.

A HalfPrice és a Tedi új bérlőként csatlakozott, Marosvásárhelyen kizárólag a Plaza M-ben lesznek elérhetők, ezzel is erősítve a bevásárlóközpont egyedi pozícióját a helyi piacon.

„Júliusban két neves márkával színesítjük a Plaza M bérlői palettáját. Érkezik a dán lakberendezési áruház, a Jysk, valamint a kisállat-ellátásra specializálódott Fressnapf. Utóbbi viszonylag új szereplő a román piacon, de Európában már több mint 1400 egységet üzemeltet” – tette hozzá Kertai Zsolt.

Az Indotek beruházása Marosvásárhelyen új munkahelyeket teremt, növekvő adóbevételeket jelent, valamint hozzájárul a közösség fejlődéséhez is.

A környezeti lábnyomának csökkentése érdekében a vállalat proaktív lépéseket tesz: a bevásárlóközpont tetejére egy 5000 négyzetméteres, 1 megawatt teljesítményű napelemes rendszert telepít.

Galéria

Fotó: Plaza M

Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere támogatását fejezte ki a projekttel kapcsolatban. „Gratulálok az Indotek Groupnak azért az erőfeszítésért, amit annak érdekében tett, hogy új színt vigyen Marosvásárhely életébe. A Plaza M bevásárlóközpont újszerű és modern tervezése a tulajdonos jó ízléséről és elkötelezettségéről tanúskodik.

Idézet
A befektetés nemcsak gazdagabbá tette a közösséget, hanem hozzájárul városunk gazdasági életének fellendítéséhez is.

Ez dicséretre méltó, és úgy gondolom, hogy bármelyik polgármester büszkén üdvözölné önöket a közösségében! Városunk támogatja az innovatív ötleteket és vállalkozásbarát környezetet biztosít” – mondta Soós Zoltán a megnyitón.

A kiskereskedelmi szektor reneszánsza

„Nagy izgalommal dolgozunk együtt az Indotekkel a Plaza M megújításán és üzleteinek bérbeadásán.

A bevásárlóközpont sikeréhez minden hozzávaló adott: jelentős, meglévő bérlők – Auchan, Cinema City, H&M, Decathlon – és markáns új belépők, mint a HalfPrice és a Tedi.

Az Indotekkel karöltve készen állunk arra, hogy látogatóinknak kivételes vásárlási élményt nyújtsunk” – fogalmazott a megnyitón Carmen Ravon, a CBRE Romania kiskereskedelmi vezetője.

Galéria

Fotó: Plaza M

A CBRE adatai szerint Romániában 2024 végére – minden eddigi rekordot megdöntve – a teljes kiskereskedelmi szintterület meghaladja a négy és félmillió négyzetmétert. További 186.000 négyzetméter áll fejlesztés alatt, ami a hagyományos kiskereskedelembe vetett bizalom egyértelmű jele. Carmen Ravon rámutatott: az a tény, hogy a modern kiskereskedelmi területek állománya idén rekordot dönt az önmagában is meglepő, de ez még nem a végállomás.

Idézet
Jelenleg is számos nemzetközi kereskedelmi lánc vizsgálja romániai terjeszkedésének a lehetőségét, és folyamatosan növekszik a kereslet a nagy alapterületű üzletek iránt”

– fogalmazott a CBRE Románia kiskereskedelmi vezetője.

Az Indotek Group folyamatos romániai terjeszkedése egy átfogó nemzetközi stratégia része, amely az ingatlanbefektetést, az M&A tranzakciókat és a nem teljesítő hitelek megvásárlását foglalja magában. Az Indotek üzleti sikerének titka a tudatos kockázatvállalással elért kivételes hozam. A 150 millió eurós romániai portfólióval rendelkező vállalat kiváló pozícióból folytatja régiós terjeszkedését.

Az Indotek Groupról
A budapesti központú Indotek Group az európai ingatlanbefektetési és vagyonkezelési piac dinamikusan növekvő szereplője. A 12 országban jelen lévő cégcsoport fő erőssége az elöregedett kereskedelmi ingatlanok revitalizálása és hasznosítása. Portfóliójában több mint 350 ingatlannal és 2 millió négyzetméternyi területtel, valamint széles körű eszközválasztékkal az Indotek Group kiemelt figyelmet fordít a kereskedelmi terek innovatív és előrelátó szemléletű újraélesztésére. A vállalatcsoport elkötelezett a valódi fenntarthatóság és a hosszú távú befektetési stratégiák mellett: gondosan időzített és stratégiailag megfontolt befektetésekkel, bizonyított visszafordítási stratégiával, hatékony finanszírozási struktúrákkal és aktív eszközkezeléssel teremt értéket. Ez a megközelítés teszi lehetővé, hogy miközben új életre kelti kereskedelmi ingatlanjait, stabil hozamot biztosít befektetői számára.

(X – fizetett hirdetés)

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

2024. július 09., kedd

Tűz ütött ki egy zeteváraljai fűrésztelepen

Lángok csaptak fel egy zeteváraljai fűrésztelepen kedden délelőtt, az esethez hivatásos én önkéntes alakulatokat is riasztottak – adja hírül a Hargita megyei tűzoltóság sajtóosztálya.

Tűz ütött ki egy zeteváraljai fűrésztelepen
2024. július 09., kedd

Úszómedencét is terveztek az újonnan épülő tömbházak mellé Székelyudvarhelyen

Újabb három tömbház, összesen 132 lakás épül a székelyudvarhelyi Fortuna Parkban, ezúttal pedig egy úszómedencét is kialakítanak, hogy még komfortosabb legyen a környezet a lakók számára.

Úszómedencét is terveztek az újonnan épülő tömbházak mellé Székelyudvarhelyen
2024. július 09., kedd

Közel negyven udvarról kellett kiszivattyúzni a vizet Maroshévízen

Közel negyven udvart és több pincét árasztott el a víz hétfő este Maroshévízen. A károk felszámolásán Hargita és Maros megyei tűzoltók egyaránt dolgoztak – adja hírül a Hargita megyei tűzoltóság sajtóosztálya.

Közel negyven udvarról kellett kiszivattyúzni a vizet Maroshévízen
2024. július 08., hétfő

Módosítás: ha 72 órán belül nem készül el a laborvizsgálat eredménye, a sofőr visszakapja a jogosítványát

Ha a pozitív eredményt produkáló drogteszt elvégzésétől számított 72 órán belül nem kapják kézhez a hatóságok a vérmintán végzett laborvizsgálat eredményét, a sofőr visszakapja a bevont jogosítványát.

Módosítás: ha 72 órán belül nem készül el a laborvizsgálat eredménye, a sofőr visszakapja a jogosítványát
2024. július 08., hétfő

Pincéket és udvarokat árasztott el a víz Maroshévízen

Jelentős károkat okozott a hétfő esti vihar Maroshévízen, hiszen udvarokat és pincéket árasztott el az esővíz – közli a Hargita megyei tűzoltóság.

Pincéket és udvarokat árasztott el a víz Maroshévízen
2024. július 08., hétfő

A tavalyihoz képest valamivel gyengébb eredmények születtek a gyergyószéki iskolákban

Nem igazán változott a sikeresen érettségizők aránya a gyergyószéki magyar, vagy részben magyar nyelvű középiskolákban a 2023-as évhez viszonyítva. Idén is a gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Gimnáziumban teljesítettek a legjobban a diákok.

A tavalyihoz képest valamivel gyengébb eredmények születtek a gyergyószéki iskolákban
2024. július 08., hétfő

Új szolgáltatások az egészségbiztosítási rendszerben

Főleg az egészségbiztosítással nem rendelkezők számára hoz újdonságokat az egészségügyi keretszerződés júliustól érvénybe lépett melléklete: bizonyos körülmények között ők ugyanolyan, állami pénzből finanszírozott ellátást kaphatnak, mint a biztosítottak.

Új szolgáltatások az egészségbiztosítási rendszerben
2024. július 08., hétfő

Ilyen volt a 2024-es Vibe a fesztiválozók szemével

Mintegy 113 ezer embert látott vendégül idén a marosszentgyörgyi Vibe Fesztivál. Videós beszámolónkban fesztiválozókkal beszélgettünk, és megörökítettük a Vibe legérdekesebb mozzanatait.

Ilyen volt a 2024-es Vibe a fesztiválozók szemével
2024. július 08., hétfő

Villám csapott egy lakóházba Maroshévízen

Lakóházba csapott a villám hétfőn este Maroshévízen, a tűzoltók a helyszínre siettek – közli a Hargita megyei katasztrófavédelem.

Villám csapott egy lakóházba Maroshévízen
2024. július 08., hétfő

Viharra figyelmeztetnek Hargita megye északi részén

Villámlásra, jégesőre és heves széllökésekre figyelmeztet a Hargita megyei katasztrófavédelem – elsősorban a megye északi része érintett, a narancssárga jelzésű riasztás este fél kilencig van érvényben.

Viharra figyelmeztetnek Hargita megye északi részén
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!