HIRDETÉS

Új szívet kapott Marosvásárhelyen egy fiatal

Bakó Zoltán 2016. március 05., 21:52

Végrehajtotta az idei harmadik szívátültetését a marosvásárhelyi szívsebészeti klinikán a dr. Suciu Horaţiu professzor által vezetett sebészorvos csoport.

Szombaton egy olyan 16 éves fiatal kapott új szívet, aki már két éve volt a várólistán. Korábban súlyos szívizom-elégtelenséggel diagnosztizálták – mondta el a hírneves szívsebész professzor. Ezúttal egy jászvásári, közúti balesetben elhunyt 15 éves fiatal szíve mentett életet. Egy marosvásárhelyi orvoscsoport dr. Cosmin Opriş vezetésével utazott Jászvásárra, hogy az élettelen testből eltávolítsák a szívet. A reggeli órákba nyúló műtét után a szervet sikerült kiemelni, majd helikopterrel azonnal Marosvásárhelyre szállítani, ahol a Suciu Horaţiu professzor által vezetett csoport már készenlétben várta, hogy hozzákezdhessen a szív beültetéséhez. A professzor szerint a műtét zavartalanul zajlott le, ezáltal egy fiatal lehetőséget kapott arra, hogy teljes életet éljen.

Suciu professzor köszönetet mondott a jászvásári kollégáknak, akik a szervkiemelést koordinálták, ugyanakkor a végzetes balesetet szenvedett donor szüleinek is, akik annak ellenére, hogy pótolhatatlan veszteséget szenvedtek, felajánlották a lehetőséget egy másik fiatalnak. Köszönetet mondott ugyanakkor a saját csapatának, amelynek tagjai hozzájárultak a létfontosságú és bonyolult műtét sikeréhez.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
7 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS