HIRDETÉS

Karácsonyfa alá kívánkozó kézművestermékeket kínálnak

Simon Virág 2016. december 08., 22:09 utolsó módosítás: 2016. december 09., 21:35

Horgolt Bogyó és Babóca, nemezből készült csilingelő angyalok, testet-lelket kényeztető szappanok és illatszerek, konyhák, szobák díszeivé váló kerámiaedények és faragott órák fogadják a Marosvásárhelyen az Ama Deus Keresztyén Kávéházba belépőket.

Fotó: Boda L. Gergely

A Maros megyében működő református egyházmegyék első alkalommal szerveztek közös adventi vásárt, ahova Erdőszentgyörgytől Mezőfeléig sok kézműves hozta el alkotásait. A csütörtökön megnyílt és szombat délutánig tartó kiállítás öteltgazdája, Puskás Enikő elmondta: sokan jelentkeztek a vásárra, Erdőszentgyörgyről szalmaórákat és dísztárgyakat hoztak, Gyulakutáról horgolt sapkákkal és figurákkal örvendeztetik meg a betérőt, de vannak írásos, hímzett terítők, énekeskönyv- és bibliaborítók, fából készült dísztárgyak, gyöngyök és kerámiából készült használati tárgyak. Puskás Enikő natúr kozmetikumokat és illóolajokból készült keverékeket kínál eladásra, s mint csütörtökön délben elmondta, bár csak pár órája nyitottak, sok az érdeklődő és a vásárló is, s mivel nagy a választék, remélik, hogy mindenki talál kedvére való ajándékot.

Az egyik asztalnál Mihály Eszter nemezből készült alkotásait lehet megcsodálni. A Budapestről Nyárádszentsimonba telepedett alkotótól megtudtuk, hogy hagyományos technikával készíti ausztrál merinói gyapjúból a táskákat, sálakat, sapkákat, angyalkákat, játékokat. A gyapjút maga festi, s azt tapasztalja, hogy itt Erdélyben is értékelik a természetes anyagokból készült alkotásokat, s meg is fizetik ezek árát. Vannak megrendelései, és ez immár második kézművesvásár, amelyen részt vesz, amióta hazaköltözött.

A vásár pénteken reggel nyolctól este nyolcig, szombaton 8–14 óra között látogatható a Forradalom utca 8. szám alatti kávézóban, amely a kenyérüzletből nyílik.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS