HIRDETÉS

Emberkereskedő hálózatot számoltak fel

Bakó Zoltán 2015. szeptember 23., 19:33

Házkutatást tartott szerdán a rendőrség olyan személyeknél, akiket azzal gyanúsítank, hogy szervezett ember- és gyermekkereskedelmi hálózatot tartottak fenn.

A marosvásárhelyi Szervezett Bűnözés Elleni Brigád (BCCO) rendőrei és a DIICOT marosvásárhelyi területi ügyészei hat olyan lakást ellenőriztek, amelyekben ember- és gyermekkereskedelemmel gyanúsított „családi vállalkozás” tagjai laknak.

A nyomozás és a korábbi vizsgálatok alapján az derült ki, hogy a 2009–2013-as időszakban a hálózat tagjai embereket toboroztak Dicsőszentmárton területén arra, hogy a csoport hasznára kolduljanak három-három hónapot a franciaországi Marseille-ben. A hálózat tagjai megígérték, hogy napi háromszori étkezésben részesülnek, amikor pedig visszatérnek Romániába, minden koldulással töltött hónapért 500 lejt, azaz összesen 1500 lejt kapnak – derül ki az Országos Rendőr-főkapitányság által portálunkhoz eljuttatott közleményből.

Ugyancsak a vizsgálatok során derült fény arra is, hogy a beszervezett sérült emberek istenhitét kihasználva két dicsőszentmártoni pappal megeskették őket arra, hogy koldulni fognak, és az így szerzett pénzt teljes egészében átadják a csoport tagjainak, és hogy betartják a megalkudott három hónapos marseille-i tartózkodási időszakot. A házkutatások során lefoglaltak 3610 eurót és egy személygépkocsit.

A hat házkutatás után öt személyt előállítottak, közülük három ellen 24 órára szóló őrizetbe vételt rendeltek el. A gyanú ellenük szervezett bűnözői csoport létrehozása, ember- és gyermekkereskedelem. A három őrizetest előállítják a megyei törvényszéken előzetes letartóztatásba vétel elrendelésének javaslatával.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS