HIRDETÉS

Bandi Árpád adománya a 290 éves medgyesi Báthory-iskolának

Bakó Zoltán 2012. november 15., 15:21 utolsó módosítás: 2012. november 15., 15:33

A marosvásárhelyi gimnázium nem becsülte meg az adományt, így a nyugdíjas tanár amellett döntött, hogy inkább a medgyesi iskolát gazdagítja.

Csütörtök délelőtt 10 órakor kezdődik Medgyesen a Báthory István Általános Iskola fennállásának 290. évfordulójának megünneplése. Az ünnepség a katolikus templomban kezdődik, 12 órakor pedig a Bolyai-terem avatására kerül sor. Este a Traube-teremben az iskola tanulói mutatnak be ünnepi műsort.

A Bolyai-terem Székely Éva matematika tanár kezdeményezésére jött létre, berendezéséhez nagy mértékben járult hozzá Bandi Árpád. A marosvásárhelyi nyugalmazott tanár Bolyai-kutatásainak eredményeit tárja a látogatók elé, egyúttal szemléltető eszközöket biztosít az iskola számára. Több mint ezer, mértanfeladatokhoz alkalmazható mértani alakzatot bocsátott az iskola rendelkezésére. Minden bizonnyal a gyerekek, de a felnőtt látogatók is nagy érdeklődéssel fogadják azokat a dokumentumokat, amelyek Bandi Árpád Bolyai-kutatásainak eredményeit tükrözik, a Bolyaiak emlékét megőrző, az adományozó által is teremtett-szorgalmazott emlékhelyekről készült fotóit tartalmazzák. Az ünnepségen részt vesz Bandi Árpád Bolyai-kutató is.

Az adományozó lapunknak elmondta, eredetileg a marosvásárhelyi Nicolae Bălcescu Gimnáziumnak szánta az adományt, de mivel itt már berendeztek egy Bolyai-termet, azt pedig nem tartotta rendben az iskola vezetősége, mi több, elhanyagolták, bútorokkal zsúfolták tele, úgy döntött, hogy inkább a medgyesi iskolának adja át az anyagot, mivel az ottani igazgató és a tantestület figyelembe vette javaslatait, „még a fal festését is megváltoztatták úgy, ahogyan én javasoltam”.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
2 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS