Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Leendő tűzoltókat toboroznak Háromszéken

Bíró Blanka 2018. október 22., 18:05
HIRDETÉS

Jelentkezzenek tűzoltóképző iskolába – biztatja a fiatalokat Kovászna megye vezetése. A két működő háromszéki hivatásos alakulat mellé ugyanis Erdővidéken most készül a harmadik székháza, szükség lesz szakemberekre.

Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

A megyében Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen működik hivatásos tűzoltó-alakulat, és jelenleg zajlanak a munkálatok a baróti egység székházának kialakítására – részletezte Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke. Rámutatott, a baróti egység beindításával új állásokat fognak meghirdetni.

Ez is egy olyan terület, ahol szakemberhiány van, holott egy életre szóló, biztos megélhetést jelent

– hangsúlyozta a háromszéki önkormányzat elnöke.

HIRDETÉS

Adrian Simtea Kovászna megyei tűzoltóparancsnok korábban portálunknak elmondta, országos szinten is gondot jelent a szakemberhiány, a feladataikat ugyan el tudják ugyan látni, de sokan állnak nyugdíjazás előtt, ezért szükség van az utánpótlásra. A Prahova megyei Pavel Zăgănescu Polgári Védelmi és Tűzoltó-altisztképző Iskola ismét hirdet felvételit 18–27 év közöttieknek képzésre. Az egyéves, ingyenes képzésre november 23-ig lehet jelentkezni. Országos szinten 300 helyet hirdetnek meg. Olyan fiatalok jelentkezhetnek, akik büntetlen előéletűek, érettségiztek, megfelelő fizikai és szellemi képességgel rendelkeznek, iskolai magaviseletük kifogástalan volt, közfunkcióból nem bocsátották el. A sikeresen felvételezők számára az ingyenes oktatás alatt díjmentesen szállást és havi juttatást is biztosítanak. Az iskolát elvégző fiatalok, a szakosodásnak megfelelően helyezkedhetnek el hivatásos tűzoltó-alakulatoknál.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS