Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

 

Környezetszépítő kalákát tartottak Szépmezőn

Bíró Blanka 2019. május 19., 17:22
HIRDETÉS

A GAL Sepsi Egyesület szervezésében kalákában csinosították a Sepsiszentgyörgyhöz tartozó Szépmező környezetét szombaton. Az eseményen a szakadó eső ellenére mintegy 50 helybéli felnőtt és több gyerek vett részt.

Fotó: GAL Sepsi Egyesület

A lakók az elején megosztották a munkát: a férfiak vállalták a hulladékgyűjtést, a nők a közösségi konyhát, a gyerekek virágültetést.

Végül mindenki egyformán kivette a részét a hulladékgyűjtésből, a lomtalanításból és a kertészkedésből

– számolnak be a szervezők. A köztisztasági vállalat által biztosított zsákokba válogatva szedték össze a tömbházak mellett és a futballpályáról a szemetet, ezzel és a lomtalanítással megtelt a vállalat által biztosított szállítótartály.

Fotó: GAL Sepsi Egyesület

A tömbházak környékén ágyasokba és az óvoda kertjébe ültették ki a sepsiszentgyörgyi kertészet által biztosított virágokat.

HIRDETÉS

Az önkormányzat által néhány nappal korábban kiszállított kavicsot elegyengették a bekötőúton, az óvodához vezető járdán, a buszmegálló környékén, és a játszótéren is feltöltötték a gödröket. A kaláka bográcsozással, közös étkezéssel zárult.

A Sepsi Helyi Akciócsoport Egyesület (Sepsi GAL) a következő öt évben hétmillió eurót pályáztat ki a társadalom perifériájára szorult közösségek felzárkóztatását segítve, ezzel párhuzamosan több közösségi rendezvényt szerveznek.

Fotó: GAL Sepsi Egyesület
Fotó: GAL Sepsi Egyesület
Fotó: GAL Sepsi Egyesület
Fotó: GAL Sepsi Egyesület
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS