HIRDETÉS

Kiderült, hogyan rongálták meg a sírokat a zsidó temetőben

Székelyhon 2017. október 17., 19:50
HIRDETÉS

Tetten ért kedden a szászrégeni rendőrség öt, 9 és 16 év közötti gyereket, amint parkouroztak – látványos ugróelemekkel teletűzdelt extrém sportot űztek – a helyi zsidó temetőben. Erre azt követően került sor, hogy a Romániai Zsidó Közösségek Szövetsége jelentette, ismeretlen tettesek feldúltak a hétvégén tíz sírt, és tönkretették a temető bejárati kapuját.

Illusztráció Fotó: Barabás Ákos

Rendőrségi források azt nyilatkozták az Agerpres hírügynökségnek, hogy a hétvégén meggyalázott sírokon kívül még egy sírkövet megrongáltak a kiskorúak.

Kettejüknek állítólag sikerült megszökniük a rendőrök elől, játszótársaik nyilatkozatai nyomán azonban kézre kerítették őket.

A rendőrség közleménye értelmében a 9 és 16 év közötti gyerekek helybéliek. Kettejüket, egy 15 és egy 16 éves fiút tetten ért a rendőrség, amint megrongálták az egyik síremléket. Még a helyszínen kiderült, hogy ugyanez a két kiskorú szombatra virradóan betörte a temető bejárati kapuját, és feldöntött tíz síremléket. Az ügyben sírgyalázás miatt vizsgálatot indított a szászrégeni ügyészség.

HIRDETÉS

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
5 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS