Csíkszék
Udvarhelyszék
Marosszék
Gyergyószék
Háromszék

Későn érkeztek a játékelemek, csúszik a kivitelezés

Kovács Eszter 2019. február 20., 15:45
HIRDETÉS

Tavaly elkezdődött ugyan, ám jelentősen megcsúszott a Megújulnak játszótereink program második évi szakasza Székelyudvarhelyen. Év végéig az Ifjúság bejárati és a Tomcsa Sándor utcai játszóteret kellett volna modernizálni, ez azonban idénre marad.

A játékelemek már megérkeztek a Tomcsa Sándor utcai játszótérre... Fotó: Beliczay László

A Megújulnak játszótereink program révén első körben a Tábor-negyedben, valamit a Bethlen-negyed felső felében, a Szabók utcában építettek újjá egy-egy teret. A tavalyi szakasz azonban megrekedt, ugyanis az Ifjúság bejárati és a Tomcsa Sándor utcai beruházás első közbeszerzési kiírására egyetlen kivitelező sem jelentkezett, ezért meg kellett ismételni a felhívást – közölte kérdésünkre a polgármesteri hivatal sajtóosztálya.

Időjárásfüggő kivitelezés

Akárcsak az első két munkára, utóbbi kettőre is az EGT Landscape Kft. jelentkezett. „A játékelemeket beszállító partnercég sajnos nem tartotta be a tervezett határidőket, így a játékok nagy része csak tavaly év végén érkezett meg, ezeket az időjárás függvényében beöntötték a helyükre” – tolmácsolta a sajtóosztály. A továbbiakban mindkét helyszínen a gyepszőnyeget kell leteríteni, illetve a járófelület kialakítása következik, ezek a munkálatok szintén időjárásfüggők.

„A cél, hogy minél hamarabb átadhassuk a két játszóteret, de a sietség nem mehet a minőség rovására.

Bízunk benne, hogy a késést a minőség fogja kompenzálni”

– közölte szerkesztőségünkkel Zörgő Noémi sajtószóvivő. Megtudtuk, a két beruházás összértéke 350 ezer lej, ebből 169 ezer lejt csak a munkálat befejezésekor fizetnek ki a kivitelezőnek.

... és így fog majd kinézni a tér Fotó: EGT Landscape

Sportjátszótér készül

A program egyébként folytatódik, a következő körben viszont a nagyobb gyerekek igényeit veszik figyelembe. A cél egy ún. sportjátszótér kialakítása, amelyre kültéri kosárpalánk, teqball- és pingpongasztal, illetve lábteniszpálya is kerülne. A helyszín még nincs meg, erről ugyanis a városvezetés előzőleg a lakószövetségekkel és az udvarhelyszéki anyák közösségével egyeztet majd. Egyébként egy

kerékpárral és rollerrel is használható ún. pumptrackpálya kialakítását is tervezik,

ennek mobil verzióját tavaly a Márton Áron téren próbálhatták ki az érdeklődők. „Ezt a Kuvar-negyedben szerettük volna megvalósítani, a lakók azonban nem támogatták az ötletet, így új helyszínt kell keresnünk” – közölte a sajtószóvivő.

Játszótér-felújítás külső forrásból is

Tavaly ugyanakkor szó volt arról is, hogy egy európai uniós pályázat révén megújulhat a sétatéri játszótér. A projekt a játszótér bővítése mellett a minifocipálya teljes felújítását, valamint a Tompa László Általános Iskola épületének bővítését tartalmazza. Kedvező elbírálás esetén a város egyik legnépszerűbb játszóterén a mostaninál kétszer több játékelem kaphat helyet.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS