Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Játékpénzzel fizetett, kommandósok rúgták be az ajtót

Kovács Eszter 2019. július 18., 12:25 utolsó módosítás: 2019. július 18., 13:18
HIRDETÉS

Házkutatást tartott csütörtökön Székelyudvarhelyen a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) kommandós egysége. Mint megtudtuk, hamis pénz után kutattak, miután valaki játékpénzzel fizetett egy boltban.

Képünk illusztráció Fotó: Rendőrség

Játék ötveneuróssal fizetett egy férfi egy székelyudvarhelyi töltőállomásnál: a benzinkút alkalmazottja rögtön értesítette a rendőrséget, a fiatalembert pedig bekísérték a rendőrörsre. Ez még hetekkel ezelőtt történt, most kapott újabb löketett a történet, amikor csütörtök reggel kommandósok ütöttek rajta a munkaadóján.

Visszaélésnek, sőt zaklatásnak tartja Bartalis Ferenc vállalkozó, hogy nála is házkutatást tartott a DIICOT egyik egysége. Mint lapunknak mesélte,

egy alkalmazottja néhány hete egy gyermekjáték tartozékaként használatos ötveneuróssal próbált fizetni.

HIRDETÉS

„A játékpénzt egy másik alkalmazottam kislányától vette el. Az autómosóm fölötti lakrészbe ideiglenesen beköltözött az egyik alkalmazottam a családjával együtt, a fiatal srác innen emelte el a játékpénzt” – magyarázta a panaszos. Bartalis Ferencet akkor értesítették a történtekről, ám csütörtök reggel nem kis megrökönyödésére, a DIICOT maszkos csapata ébresztette őt és a vállalkozás székhelyén lakó másik családot.

Amikor elfogták a fiút, tisztáztuk, hogy ez egy rossz vicc volt. Felháborítónak tartom, hogy ezek után mégis ilyen szinten zaklatnak minket

– fakadt ki a vállalkozó.

Folyamatban lévő ügyről lévén szó, egyelőre nem áll az ügyészség módjában információkat közölni, mondta el a Székelyhonnak Georgică Ivănescu. A székelyudvarhelyi főügyész későbbre részletes tájékoztatást ígért.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
3 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS