HIRDETÉS

Inkább legyen foltos, mint használhatatlan a terelőúti parkoló

Dósa Ildikó 2017. október 11., 20:06
HIRDETÉS

Egy éve már, hogy a székelyudvarhelyi polgármesteri hivataltól ígéretet kaptunk a terelőúti parkoló felújítására, azonban mindeddig semmi nem változott, gödör gödröt ér. Előzetes helyzetfelmérés után hamarosan megkezdődik az őszi kátyúzás Székelyudvarhelyen, az illetékesek állítása szerint ezúttal nem marad ki az említett parkoló.

Lassan már szerencsével sem kerülhetjük el a döccenést Fotó: Barabás Ákos

Már jó ideje okoz bosszúságot a gépkocsivezetőknek a székelyudvarhelyi terelőúton a Cérnagyár és több kis cég előtti parkoló állapota. A napközben meglehetősen forgalmas parkoló felületét mélyebbnél mélyebb gödrök tarkítják, amelyek esőzés idején kellemetlen meglepetést tartogatnak az óvatlan sofőröknek.

Szoktunk szülői panaszt kapni a parkoló állapota miatt, hogy sáros és kátyús, azonban ennél talán nagyobb gondot jelentenek a hetekig ott hagyott autók, odahúzott roncsok. Ezt többször jeleztük a helyi rendőrségnek is. Emellett egyre több a cég, sok helyet elfoglalnak az ott dolgozók autói. Nekünk reggel és délután lenne a legnagyobb szükségünk rá, azonban ekkor nehéz helyet találni

– mondta Koncz Melinda, a közeli Eszterlánc Napközi Otthon igazgatója.

HIRDETÉS

„Gazdátlan autókról kaptunk bejelentést, arról már akkor intézkedtünk is, roncsokról nincs tudomásom. Jelenleg egy idegen rendszámú teherautó van ott, ennek utánanézünk" – reagált az igazgatónő szavaira László Szabolcs, a helyi rendőrség vezetője.

Nem is olyan régen, augusztusban javították a Nicolae Bălcescu utca ezen szakaszát, a közeli parkoló állapota viszont változatlan maradt. Tavaly szeptemberben ígéretet kaptunk a polgármesteri hivatal városgazdálkodási osztályától, hogy a parkoló felújítását belefoglalják az idei költségvetésbe, s hogy a munkálatok előtt azt is megvizsgálják, hova vezethető el az esőzésekkor felgyűlő víz. Azonban máig semmi előrelépés nem történt az ügyben.

Érdeklődésünkre Ülkei Zoltán osztályvezető elmondta, hogy a napokban körbejárják a várost, és feltérképezik azokat a helyeket, ahol legnagyobb szükség van az őszi kátyúzásra. Azt ígérte, ezúttal nem feledkeznek meg az említett parkolóról sem.

Ha nem is teljesen, de legalább a gödrök egy részét betömjük

– mondta.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS