Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Ingyen tanfelszerelés előkészítősöknek

Bíró Blanka 2018. szeptember 06., 19:59 utolsó módosítás: 2018. szeptember 06., 20:32
HIRDETÉS

Idén 2007 előkészítő osztályos tanuló, 957 lány és 1050 fiú kap tanfelszerelést Kovászna Megye Tanácsa Iskolatáska Programjában.

Fotó: Kocsis B. János

A külön lányoknak és fiúknak szóló, névcédulával ellátott iskolatáskát, ceruzákat, tolltartót, szendvicses dobozt és üzenőfüzetet tartalmazó csomagot szerdán, a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium konferenciatermében megtartott, az új tanév első igazgatói értekezletén vették át az oktatási intézmények vezetői – tájékoztat Kovászna Megye Tanácsának sajtóirodája.

A megyei önkormányzat idén is prioritásként kezelte a hat éve elindított Iskolatáska Programot, hiszen az elmúlt évek tapasztalatai azt igazolják, hogy szükség van erre a hiánypótló projektre. Ebben az évben 130 ezer lejt különített el a megyei tanács, egy csomag értéke pedig 57 lej

– mondta Grüman Róbert, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke.

Fotó: Kocsis B. János

Városi viszonylatban a Váradi József Általános Iskola után a Székely Mikó Kollégiumba iratkoztak a legtöbben előkészítő osztályba, a számuk meghaladja a százat, a legkevesebben pedig a sepsiszentgyörgyi speciális iskolába, ahová mindössze egy gyerek jelentkezett.

HIRDETÉS

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS