Csíkszék
Udvarhelyszék
Marosszék
Gyergyószék
Háromszék

Idén is megosztják az ünnep örömét

Székelyhon 2018. december 07., 14:58
HIRDETÉS

A marosvásárhelyi színészek a nézőközönségükkel összefogva segítenék idén is a rászorulókat Osszuk meg az ünnep örömét elnevezésű jótékonyságú akciójukkal. A felajánlásokat december 30-áig fogadják.

Az adományokat január első felében egy közös színházi program keretében adják át. Képünk illusztráció Fotó: Barabás Ákos

Az előző évekhez hasonlóan idén is megszervezi a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház az Osszuk meg az ünnep örömét című kampányát, amely által

a művészek a nézőkkel összefogva próbálják szebbé tenni a rászorulók karácsonyát.

Idén a Krisztusért és Egyházért CE Szövetséget kívánják segíteni, amely több mint száz éve, megalakulása óta országszerte segíti a rászorulókat. A szövetség marosvásárhelyi fiókszervezetének két tevékenységéhez járulnak majd hozzá az adományokkal. Az egyik a Fogadj örökbe egy nagyit! program idős, segítségre szoruló személyek testi-lelki támogatása (látogatás, segélycsomag). A másik, a Dorcas család típusú gyermekotthon 13 gyermekének lakhatását, ellátását, támogatását biztosítja, hogy folytathassák tanulmányaikat középiskolában vagy egyetemen, főiskolán.

Leginkább tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodószereket, tanfelszerelést gyűjtenek,

amelyeknek a gyermekközösségek hosszabb távon is hasznukat vehetik.

Az adományokat december 30-áig lehet elhelyezni a színház nagytermi és kistermi bejáratainál, valamint a Tudor lakótelepi és a Dózsa György utcai Merkúr üzletekben található gyűjtőládákba. Az ajándékokat január első felében egy közös színházi program keretében adják át az időseknek, valamint a Dorcas gyermekotthon lakóinak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS