Csíkszék
Udvarhelyszék
Marosszék
Gyergyószék
Háromszék

 

Három helyszínre várják a vásárhelyieket az idei Borfesztiválon

Simon Virág 2018. október 05., 15:06
HIRDETÉS

Kézművestermékek és finomságok várják az érdeklődőket a marosvásárhelyi főtéren, az Őszi szimfóniáknak nevezett borfesztivál részeként megnyílt vásáron. A mustot és bort a Ligetben lehet megkóstolni, a Várban is lesznek rendezvények, s a régi autókat is újra meg lehet csodálni.

Megnyílt a vásár is a város központjában Fotó: Haáz Vince

Az idei négynapos ünnep is három helyszínen zajlik: Marosvásárhely főterén van a kézművesvásár, a Ligetben lesznek a koncertek és ott lehet borozni, falatozni, míg a Várban a veterán autókat lehet megnézni, és dzsesszkoncerten részt venni.

A főtéren nyílt kézművesvásáron sok szép és értékes dolgot nézhetünk, próbálhatunk vagy akár vásárolhatunk meg. Több asztalnál lehet mézet is vásárolni, de ott vannak ízletes felvágottakkal a szebeniek és legalább két sátorban lehet szörpöket, savanyúságokat találni. De vannak virághagymák is, ismertek és érdekesek, darabszámra lehet venni belőlük.  A főtéri vásár vasárnap késő délutánig lesz nyitva.

Fotó: Haáz Vince

Koncertek

A borfesztivál hivatalos megnyitóját pénteken 17 óra 30 perctől tartják a Ligetben, ahol két helyszínen lesznek koncertek. A hagyományos nagyszínpad mellett a felállított sátorban is van egy kisebb színpad, itt is lehet hallgatni élőzenét.  Pénteken a sátorban 16 órától népi együttesek és helyi szólisták szórakoztatják a közönséget. A nagyszínpadon 19 órától Jakab Csaba lép fel, majd a Bere Gratis koncertezik. 21 órától a marosvásárhelyi Mohemian zenekar szórakoztatja a jelenlevőket.  Szombaton a szórakoztató program a Ligetben levő sátorban 16 órakor kezdődik, népzenét hallgathatnak a műfaj kedvelői. A nagyszínpadon  19 órától Homonyik Sándor, majd Bosquito és Cargo lép fel. Vasárnap 16 órától a sátorban a Laci Csádra zenekara lép fel. a nagyszínpadon 19 órától a Margaret Island, majd a The Motans és Delia énekel.

Fotó: Haáz Vince

A várban szombaton 17 órától Harry Tavitian és Cserey Csaba lép fel, míg vasárnap Tiffy és Tamás blues koncertjét lehet meghallgatni.  A Maros híd alatt is újrakezdődnek a koncertek, akik nem fáznak azok szombaton este tíz órától a Subcarpati és az Omul cu sobolani koncertjére bulizhatnak.

A veterán autókat egész hétvégén meg lehet csodálni a várban. Az eszem-iszom csak a Ligetben lesz, itt péntektől vasárnap estig lehet találkozni, beszélgetni, falatozni és jó zenét hallgatni.

Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS