HIRDETÉS

Ha jelzik, megoldást keresnek a fűtésproblémákra Gyergyószentmiklóson

Pethő Melánia 2017. április 20., 20:12 utolsó módosítás: 2017. április 20., 20:13

Tájékoztató, illetve a fogyasztói panaszok meghallgatásának céljával tartott nyílt napot csütörtökön a gyergyószentmiklósi távhőszolgáltató vállalat a Temető utcai kazánházaknál. A beszélgetésekből kiderült: a fűtéshálózat berendezéseinek szakszerű, általános karbantartására van szükség ahhoz, hogy a szolgáltatások minőségével elégedettek legyenek a fogyasztók.

A szakemberek minden kérdésre készségesen válaszoltak Fotó: Pethő Melánia

Több mint egy hónapja, hogy Gyergyószentmiklós önkormányzatának alegysége átvette az E-Startól a távhőszolgáltatást, és bár biztosított a folytonosság, a fogyasztói panaszok nem szűntek meg.

Legtöbben a meleg víz minőségével kapcsolatban zúgolódnak, de egyesek a fűtőtestekből áradó túlságos meleget vagy éppen a meleg hiányát kifogásolják.

HIRDETÉS

Az említettek akár egyetlen tömbház közösségének problémái is lehetnek egyszerre – mutatott rá a nyílt napon Erős János, a Gyergyószentmiklósi Helyi Hőszolgáltató Közmű vezetője. Mint a megjelent érdeklődőknek elmondta,

a vízszintes elosztású hálózatok kiépítésekor, vagy a régi fűtőtestek kicserélésekor adódhatott, hogy a lakásokba nem megfelelő méretű/hatékonyságú fűtőtesteket szereltek, így az egyes emeleteken ugyanolyan fűtési körülmények mellett eltérő a hőfok.

Ezen a szolgáltató nem tud változtatni, a meleg víz hőfokán viszont igen, ami csak akkor változik, ha megtörténik a lépcsőházi modulok szervizelése, azaz, ha sikerül kitakarítani bizonyos elemeket a lerakódástól – mondta Erős János. Mint részletezte, az elmúlt időszakban megtörtént a modulok felmérése, és kiderült, többségükre ráfér a karbantartás. Ugyanígy a központi kazánház egyes berendezéseire is.

Fotó: Pethő Melánia

Hét éve működik a fűtésrendszer Gyergyószentmiklóson, és az azóta eltelt időben

csak kisebb javítások voltak, amikkel lakossági hibabejelentéseket orvosoltak, de általános, amit egyébként kétévente kellene végezni, nem volt

– mondta a közmű vezetője. Hozzátette, ahhoz, hogy a halasztást nem tűrő karbantartási munkálatokat szakszerűen végezhesse el a vállalat, munkatársai számára képzéseket szerveznek. Ez viszont nem fogja lerövidíteni a hőcserélők szervizelésének idejét, ami beletelhet egy évbe is – hangsúlyozta. Ugyanakkor hozzátette, ha egy lépcsőházból általános problémát jeleznek a lakók, azt orvosolni fogják.

A lakók meg kellene értsék, hogy szükséges tájékoztatni egymást, és problémájukat jelentsék a szolgáltatónak

– mondta. A fogyasztók panaszainak orvoslása, a szolgáltatóval való hatékonyabb kapcsolattartás, és a szolgáltatás törvény szerinti biztosítása miatt is kiemelten fontosnak tartja a lakószövetségek megalakulását. A már létező lakótársulások képviselőivel a közeljövőben beszélgetést tervez a távhőszolgáltató vezetője.

HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS