HIRDETÉS

Esély bál a köszönet jegyében

Pethő Melánia 2016. október 03., 15:09

Idén is ünnepelni hívta támogatóit és foglalkoztatottjait a Gyulafehérvári Caritas keretében működő gyergyószentmiklósi Esély program. A szombati bálon három kerek évfordulót is ünnepeltek: az Esély Alapítvány létrejöttének 20., az Esély program működésének 15. és az Esély bál szervezésének 10. születésnapját.

Fotó: Pethő Melánia

A köszönet jegyében zajlott a szombaton tartott hagyományos Esély bál a gyergyószentmiklósi Rozmaring vendéglőben – a halmozottan sérült és mozgáskorlátozott gyerekek, fiatalok és családjaik életének teljesebbé tételét segítő Esély program megálmodójának, szakembereinek, működtetőjének, a foglalkoztatottaknak és a támogatóknak szólt a köszönet.

„Együtt vagyunk, mert összetartozunk” – szólt az ünneplőkhöz köszöntő beszédében György Alfréd kamilliánus szerzetes, a bál védnöke. Nagycsaládnak nevezte az ünnepségen résztvevőket, külön kiemelve a foglalkoztatottak és szüleik, a terapeuták, támogatók és a védnök Gyulafehérvári Caritas szerepét az Esély programban. „Ha nincsenek megszállottak, akkor nincsen banzáj” – utalt viccesen Pupák Felméri Zsuzsa személyére Frédi atya, értékelve a programot elindító és azóta is kitartóan működtető gyógytornász hozzáállását. Molnár Juditot a program megálmodójaként, a Gyulafehérvári Caritast a védnökséget vállaló szervezetként mutatta be, hangsúlyozva valamennyiük szerepét a hiánypótló tevékenységben. „Azoknak, akik segítenek ebben a programban, az a szerepük, hogy megtanítsák a foglalkoztatottaknak és szüleiknek, hogy amit teherként élnek meg, az igazából egy lehetőség számukra” – fogalmazott az atya.

A köszöntések sorát folytató Nagy Zoltán polgármester is arra hívta fel a figyelmet, hogy a sorskeresztként megélt nehézségeket az ember képes átértékelni, és sokkal könnyebbé válhat élete, hogyha igyekszik a jót észrevenni a rossznak vélt élethelyzetekben, illetve ha segítő szándékkal viszonyul embertársaihoz.

„A felgyorsult világ embere túlságosan fontosnak érzi magát, elfelejti azt, hogy Isten szemében minden ember egyforma. Milyen jó, hogy vannak, akik isteni szemszögből néznek a másik emberre” – értékelte a program által képviselt elhivatottságot Sajgó Balázs, a Caritas lelki igazgatója. Az általa képviselt szervezet nevében mondott köszönetet a működtetőknek, támogatóknak.

Támogatók nélkül nehezebb lenne

Jelenleg két szakember 80 halmozottan sérült, illetve mozgásszervi problémákkal küszködő gyermekkel, fiatallal és családjaikkal foglalkozik az Esély program keretében. A fejlesztő foglalkozások biztosítása mellett igyekeznek más formában is segítségükre lenni a családoknak. „Azért szervezünk különféle programokat, hogy a foglalkoztatottakat és szüleiket kimozdítsuk a mindennapi gondok, terhek súlya alól. Az Esély bál is egy ilyen program, ahol ünnepeljük a gyermekeket és a családokat, és itt szembesülhetnek azzal is, hogy milyen sokan támogatják őket” – mondta lapunknak Pupák Felméri Zsuzsa. A gyógytornász háláját fejezte ki a program támogatóinak, akik révén immár második éve sikerül teljesen ingyen biztosítani a báli részvételt a foglalkoztatottaknak és szüleiknek, és szintén jóvoltukból sikerült összeállítani az ajándékcsomagokat is, amivel a kerek évfordulók alkalmával lepték meg az „esélyes” fiatalokat.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS